Két játékos is távozott a Ferencvárosból – még egy érkezője lehet a zöld-fehéreknek

Két játékossal kevesebben vannak a Ferencváros keretében, miután távozott a klubtól a dán támadó, Nikolai Baden Frederiksen és a holland védő, Mats Knoester is, igaz ő csak kölcsönbe ment. Előbbi játékost visszarendelte a holland élvonalban (Eredivisie) szereplő Vitesse és ismételten kölcsönadta őt az osztrák élvonalban (Bundesliga) szereplő Austria Lustenau csapatához. Utóbbi játékos kölcsönbe távozott a dán élvonalbeli (Superliga) Aarhus GF együtteséhez.

FTC: Nem kilátástalan a helyzetünk a Leverkusen ellen – Frederiksen

FTC: Tele vagyunk energiával, az önbizalmunk rendben – Knoester - N

fotók: http://fradi.hu

Frederiksen idén télen érkezett kölcsönbe a Ferencváros együttesébe a holland élvonalbeli Vitesse csapatából. A magyar bajnok hosszú távra vette kölcsön a dán támadót és sokan nagyon optimisták voltak vele kapcsolatban. Hát ez sajnos nem így lett, mivel nem váltotta be a zöld-fehér klubnál a hozzá fűzött reményeket, hiszen nyolc tétmeccsen játszott és nem szerzett gólt, így nem marasztalták az Üllői úton.

A játékos új klubja jelenleg a 10. helyet foglalja el az osztrák Bundesligában.

fotó: http://austria-lustenau.at

„Az SC Austria Lustenau az átigazolási időszak utolsó napján szerződtette a 23 éves középcsatárt kölcsönbe a holland Vitessétől.”áll az osztrák klub hivatalos oldalán.

Az osztrák klubnál is lesz azonban magyar csapattársa, ugyanis a 24 éves, korábbi U19-es válogatott középpályás, Tiefenbach Dániel is a Lustenau játékosa.

Miután végigdolgoztam egy évet, a visszatérésem után két hónappal újra  elszakadt a keresztszalagom. Na, az kemény” – interjú Tiefenbach Dániellel

fotó: http://austria-lustenau.at

Nem sokkal később a Ferencváros a hivatalos oldalán tudatta, hogy Dániába kölcsönadja védőjét, Mats Knoestert. A 24 éves holland védő tavaly nyáron érkezett a fővárosi zöld-fehérekhez, méghozzá a holland élvonaltól akkor búcsúzó Heracles csapatától. A játékos a legutóbbi szezonban szinte kihagyhatatlan volt a Fradi kezdőjéből, hiszen 42 tétmérkőzésen lépett pályára.

Knoester: a szurkolóink fanatikusak, itt megőrülnek a futballért « Üllői út  129.

fotó: http://ulloi129.hu

Az idei szezonban eddig 6 tétmérkőzésen lépett pályára, de a legutóbbi Zalgiris elleni EKL-rájátszáson már a keretbe sem került be.

A korábbi holland utánpótlás-válogatott hátvéd egy évre került kölcsönbe az Aarhushoz, amely jelenleg a 4. helyen áll a bajnokságban, a Konferencia-Liga selejtezőjétől már a 2. körben búcsúzott az együttes.

Hajnal Tamás, a Ferencvárosi TC sportigazgatója tegnap este az M4 Sport Átigazolás című műsorának vendége volt, ahol beszélt a klub átigazolási politikájáról is.

FTC: A Bajnokok Ligájával kelünk és fekszünk – Hajnal - NSO

fotó: http://nemzetisport.hu

„Láttuk a tavasz folyamán, hogy nem volt meg a versenyhelyzet a csapatban és sokszor a minőség sem a játékunkban, bár télen is tervszerű igazolásokat hajtottunk végre. De valahogy aztán nem stimmelt a kémia, nem éreztük azt, hogy olyan szintet képviselnének, ami elég lenne a selejtezőkben. Ezért döntöttünk úgy, hogy a szokásostól eltérően nyáron nagyobb beavatkozást kell megtennünk a minőség és a konkurenciaharc növelése érdekében. Ugyanakkor tudtuk azt, hogy ez egyben kockázat is.”

A 42 éves sportigazgató elmondta, hogy még egy érkező várható az együttesbe, de néhány játékos még távozhat a Ferencváros keretéből.

„Sportszakmai tervezés szempontjából és a költségvetés miatt sincs sok terünk, hogy bármit még reagáljunk. Tervben van még egy játékos megszerzése, aki adott esetben bemutatásra kerülhet a következő napokban, és még az is előfordulhat, hogy egy-két játékos távozik, aki elégedetlenebb a helyzetével és kevesebb játéklehetőséget kapott. Úgyhogy teljesen véglegesnek még nem lehet tekinteni a keretet.”

Francia lapértesülések szerint a Fradi esetleges új igazolása Ismaïl Aaneba lehet. A 24 éves védő jelenleg szabadon igazolható és legutóbb a francia másodosztályú FC Sochaux csapatában szerepelt. A L’Équipe egyik újságírója, Loïc Tanzi már szinte kész tényként közli, hogy a játékos a Ferencváros csapatában folytatja a pályafutását.

Aaneba érkezhet? « Üllői út 129.

fotó: http://ulloi129.hu