Varga Barnabás vezérletével élre állt a Ferencváros – Fehérvár FC – Ferencvárosi TC 0-2 (0-1)

Az OTP Bank Liga NB1 24. fordulójának rangadóját Székesfehérváron rendezték meg, ahol a 3. helyen álló Fehérvár FC fogadta a tabella 2. helyét elfoglaló Ferencvárost. A két csapatnak ez volt az idei harmadik bajnoki mérkőzése, az elsőt a Fradi nyerte 5-3-ra, míg legutóbb a Groupama Arénában egy góllal jobbak voltak Bartosz Grzelak tanítványai. Ezen a találkozón szerették volna kihasználni a csapatok a Paks botlását.

fotó: Ferencvárosi Torna Club

I. félidő

A találkozó első félórája teljesen kiegyenlített játékot hozott, ha ez helyzetekben nem is, de a mezőnyben jobban megmutatkozott. A 22. percben Csongvai baloldali szabadrúgását az argentín Stefanelli fejelte kapura, de egy ferencvárosi védő menteni tudott a gólvonal elől, majd tisztáztak a zöld-fehérek.

Nem sokkal később a Fradi is eljutott egy lehetőségecskéig, Civic beadását nem tudták felszabadítani a fehérvári védők, majd a kipattanót Loncar lőtte volna vissza, de azt a kísérletet blokkolták.

Az első félidő legnagyobb fehérvári lehetősége a 39. percben érkezett, ekkor Sigér, Katona Mátyás és Gradisar volt a labda útja, majd a szlovén támadó jobbal kínálta meg Dibusz Dénest, aki bravúrral oldalra tenyerelte a labdát.

A 42. percben megszerezte a vezetést a Ferencváros: Marquinhos kapott labdát a baloldalon, majd Serafimov mellett középre adott, és a labda megtalálta Varga Barnabás fejét, aki Csongvait megelőzve tudott a kapuba fejelni. A 29 éves magyar válogatott támadónak ez volt a 14. bajnoki gólja. 0-1

fotó: MTI

II. félidő

Abu Fani egy jó kis távoli kísérlettel adta meg a második félidő alaphangját, majd nem sokkal később jött a második ferencvárosi találat: az 52. percben Civic adott be balról, majd Varga Barnabás érkezett, és egy szép csukafejessel bevette Tóth Balázs kapuját. Varga teljesen üresen fejelhetett, tehát a fehérvári védelem ennél a gólnál nagyon csúnyán elaludt. 0-2

fotó: Ferencvárosi Torna Club

A második Fradi gólra gyorsan jöhetett volna a fehérvári válasz, de Stefanelli ezúttal éppen hogy lemaradt az érkező beadásról.

A folytatásban is a fővárosiak nyomtak, előbb Marquinhos, majd Zachariassen lőtt, de mind a két alkalommal bravúrosan védeni tudott Tóth Balázs.

A 70. percben Dibusznak kellett tornáznia egyet a kapuban, Csongvai Áron 23 méteres szabadrúgását bravúrral ütötte oldalra a magyar válogatott kapus, majd nem sokkal ezután Katona Mátyás került helyzetbe, de eléggé célt tévesztett.

A találkozó végéig már nem történt semmi említésre méltó esemény, így a Ferencváros 2-0-ra legyőzte a Fehérvárt a forduló rangadóján, így Dejan Stankovic visszavágott Bartosz Grzelaknak a novemberi vereségért.


OTP Bank Liga NB1, 24. forduló

Fehérvár FC – Ferencvárosi TC 0-2 (0-1)

Székesfehérvár, Sóstói Stadion, 8061 néző

Vezette: Berke Balázs (Szert Balázs, Csatári Tibor)

Fehérvár: Tóth B. – Bese, Csongvai, Serafimov, Spandler (Simut, 60.), Gergényi – Katona M., Sigér (Berki, 88.), Christensen (Tóth T., 60.) – Gradisar (Kovács P., 88.) , Stefanelli (Pető, 69.)

Vezetőedző: Bartosz Grzelak

Ferencváros: Dibusz – Makreckis (Botka, 79.), Wingo, Cissé, Civic – Abu Fani, Maiga – Loncar, Zachariassen, Marquinhos (Sevikyan, 79.) – Varga B. (Pesic, 79.)

Vezetőedző: Dejan Stankovic

Gólszerző: Varga (42. és az 52. percben)

fotó: Nemzeti Sport


Győzelmének köszönhetően átvette a vezetést a tabellán a Ferencváros, mivel a Paks botlott vasárnap délután a Debrecen ellen, ráadásul a zöld-fehér fővárosi együttes egy mérkőzéssel kevesebbet játszott. A Fehérvár FC veresége ellenére is maradt a tabella 3. helyén.