Az utolsó percekben mentett pontot a Paks – Paksi FC – Debreceni VSC 1-1 (0-1)

Vasárnap délután a listavezető Paks fogadta a Debrecen csapatát az OTP Bank Liga NB1 24. fordulójában. Az atomvárosiak szerették volna folytatni idei remek sorozatukat, míg a Loki visszatért volna a győztes útra.

fotó: Nemzeti Sport

I. félidő

Remekül kezdte a találkozót a fehér mezben pályára lépő Debrecen, hiszen már a 3. percben vezetést szerzett: a gól előtt nem sokkal Manrique lövését még védeni tudta Simon Barnabás, majd később Ferenczi bepasszára Dzsudzsák Balázs érkezett, aki ballal, 11 méterről kilőtte a bal alsót. A 37 éves középpályásnak ez volt a 4. gólja az idei bajnokságban. 0-1

fotó: Debreceni VSC

A folytatásban a Loki szépen fokozatosan átengedte a területeket a Paksnak, amely próbált volna élni is ezzel a lehetőséggel, de rendre jól zárt a hajdúsági védelem. A hazaiak leginkább mélységi labdákra próbáltak nagyobb hangsúlyt fektetni, de legtöbbször Megyeri Balázs vagy debreceni védő volt a végállomás. Ezen kívűl a mezőnyben is nagy csata volt, látszódott, hogy jól felkészültek egymásból a felek.

A félidő végén még Domingues lövésénél volt dolga a paksiaknak, de nem sokkal később véget is ért az első játékrész, amelynek a végén a DVSC örülhetett.

fotó: Nemzeti Sport

II. félidő

A második félidőre beállt a legutóbbi fordulóban duplázó Böde Dániel, akinek köszönhetően új erőre kapott a Paks. Előbb Szabó János beadását tette kapura fejjel úgy, hogy megelőzte Megyerit a rutinos támadó, amelyet végül Dreskovic fejelt ki a gólvonalról, majd nem sokkal később ziccerben léphetett ki, remekül fordult le a védőjéről, de mellé lőtt. Nyomott tovább a paksi alakulat, Kovács Krisztián lövését kellett kiütnie bravúrral a rövid felsőből Megyeri Balázsnak.

Kezdett kijönni a nyomásból a DVSC, ráadásul ebben az időszakban cserélt is Blagojevic mester, amely valamennyire jót tett a csapatnak. Előbb Bárány Donát tudott kilépni a védők közül, de Simon kapus eszén nem tudtott túljárni, hiszen jól mozdult ki a kapujából a paksiak fiatal kapusa, és elcsente a labdát, majd egy szögletet követően Romanchuk fejelt nem sokkal a kapu mellé.

Az utolsó 20 percben megint csak Bognár Györgyék akarata érvényesült, Böde fejelt Papphoz, aki sarokkal tette volna tovább, de a labda Megyeri Balázs kezében kötött ki. A 76. percben megint csak Böde Dániel és Megyeri Balázs nézett egymással farkasszemet, de ezúttal is a debreceniek kapusa nyert, mivel védeni tudta a kísérletet.

A 84. percben siker koronázta a Paks próbálkozását: Osváth jobboldali beadása után Böde Papp Kristóf lábára fejelte a labdát, ahonnan az becsorgott a bal alsóba sarokba, így szerencsés módon ugyan, de összejött az egyenlítés. 1-1

A hajrában mindkét együttes nyerhetett volna, de előbb Szécsi Márk lövése szállt mellé, majd Böde Dániel újabb fejese ment mellé.


OTP Bank Liga NB1, 24. forduló

Paksi FC – Debreceni VSC 1-1 (0-0)

Paks, Fehérvár úti Stadion, 2489 néző

Vezette: Bognár Tamás (Tóth II. Vencel, Rózsa Dávid)

Paks: Simon – Lenzsér, Kinyik, Szabó J. – Kovács K. (Szélpál, 83.), Papp, Szabó B. (Vas, 63.), Balogh (Horváth, 72.), Osváth – Hahn (Skribek, 83.), Tóth B. (Böde, a szünetben)

Vezetőedző: Bognár György

Debrecen: Megyeri – Baranyai, Dreskovic, Romanchuk (Ojediran, 78.), Ferenczi – Lagator, Manrique (Szuhodovszki, 78.) – Vajda (Szécsi, 59.), Dzsudzsák, Domingues (Bódi, 78.) – Bárány (Loncar, 86.)

Vezetőedző: Srdjan Blagojevic

Gólszerzők: Papp (84. perc) illetve Dzsudzsák (3. perc)

fotó: Nemzeti Sport


A döntetlennek köszönhetően a Paks visszacsúszott a 2. helyre, mivel a Ferencváros legyőzte a Fehérvárt, míg a Debrecen maradt a 6. helyen.