Döntetlent játszott egymással a Zalaegerszeg és az MTK – Zalaegerszegi TE – MTK Budapest 2-2 (0-2)

Vasárnap este Zalaegeszegen rendezték meg az OTP Bank Liga NB1 24. fordulójának zárómérkőzését, ahol a házigazda otthon tartotta volna a három pontot az MTK-val szemben, míg a fővárosi kék-fehérek szerettek volna egy kicsit zárkózni a középmezőnyhöz.

fotó: Nemzeti Sport

I. félidő

A találkozó elején két nagy lehetőséggel jelentkezett a Zalaegeszeg, előbb Croizet szögletét követően Várkonyiról került a labda Csóka Dániel elé, aki 5 méterről a felsőlécre lőtte a labdát, majd a 13. percben Mance lőtt nagyon csúnyán az égbe.

Ezután már inkább az MTK birtokolta a labdát, és az első komolyabb lehetőségéből megszerezte a vezetést: Bognár István passzolt Antonovnak, aki beadás helyett inkább visszatette a 32 éves középpályásnak, aki kb 22-23 méterről óriási gólt lőtt jobbal. Dombó Dávid hiába úszott a levegőben, végül így sem tudta hárítani ezt a remekül eltalált labdát. 0-1

fotó: MTI

Nem sokkal később megduplázta önmaga és csapata góljainak a számát az MTK karmestere: Safronov eladta a labdát, amely után Molnár Rajmund remekül passzolt Bognár Istvánhoz, aki az ötösről a kapuba tudott lőni. 0-2

II. félidő

A második félidőre egy másabb Zalaegerszeg futott ki, vélhetően komoly fejmosást kaptak a szünetben a játékosok Márton Gábor vezetőedzőtől.

Ennek hamar eredménye lett, hiszen az 52. percben Hadida szabadrúgása után Csóka fejelt a kapuba. Demjén Patrik hiába próbált meg védeni, végül csak hozzáérni tudott a labdához. 1-2

Mindössze kettő perccel a szépítő gólt követően jött is az egyenlítés: Hadida szerzett labdát remekül, majd a labda Szendreihez került, aki Gruber Zsomborhoz passzolt, az ifjú támadó egy-két cselt követően lőni tudott, és a lövése utat talált a kapuba. A 19 éves csatárnak ez volt a 3. gólja Zalaegerszegen. 2-2

fotó: M4 Sport

A két zalai gólt követően az MTK igyekezett újra vezetést szerezni, a 63. percben megint csak Bognár István volt a főszereplő, aki jobbal kínálta meg Dombót jó 20 méterről, de védeni tudott a rutinos kapus. Egy percre rá meg már Kádárnak kellett óriásit mentenie, miután Gruber passzára Mance érkezett az ötös sarkához, de a korábbi magyar válogatott védő testi épségét is kockáztatva menteni tudott.

Az utolsó negyedóra elején Bognár lőtt kapura egy szabadrúgást jó 25 méterről, de fölé célzott a rutinos középpályás, míg a túloldalon Mim lövése ment nem sokkal mellé.

A vége felé jöttek az MTK lehetőségek, érezhető volt, hogy nekik nagyon kell a három pont. A 83. percben Hej Viktor lőtt vissza egy kifejelt labdát, és nem tévedett sokat. Nem sokkal később Jurina lövésénél tudott szögletre menteni Safronov.

A találkozó utolsó lehetősége is a fővárosi kék-fehérek előtt adódott a 88. percben, Hej élesen belőtt labdáját Dombó csak ütni tudta, majd Bognárhoz került a játékszer, akinek beadására Stieber érkezett, és alig fejelt a kapu mellé.

A vége maradt a 2-2, talán az MTK közelebb állt a győzelemhez, de összességében igazságos eredmény született.


OTP Bank Liga NB1, 24. forduló

Zalaegerszegi TE – MTK Budapest 2-2 (0-2)

Zalaegerszeg, ZTE Aréna, 2124 néző

Vezette: Rúsz Márton (Kóbor Péter, Berényi Ákos)

Zalaegerszeg: Dombó – Várkonyi, Safronov, Csóka – Szendrei, Bedi, Sankovic, Kiss B. (Gruber, 46.), Mim – Mance (Sajbán, 89.) Croizet (Hadida, 46.)

Vezetőedző: Márton Gábor

MTK: Demjén – Nagy Zsom., Kádár, Hej – Varju, Kata, Bognár I., Kosznovszky, Antonov (Kovács P., 90.) – Németh K. (Jurina, 73.), Molnár M. (Stieber, 78.)

Vezetőedző: Horváth Dávid

Gólszerzők: Csóka (52. perc), Gruber (54. perc) illetve Bognár (26., 34. perc)

fotó: MTI


A Zalaegerszeg az Újpest péntek esti sikerének köszönhetően maradt a 10. helyen, míg az MTK a 8. helyről várja a következő fordulót.