Szergej Kuznyecov: ,,A futball megmutatta a kegyetlenségét” – zsinórban második bajnoki mérkőzésén kapott ki három góllal a DVTK

A legnagyobb meglepetést a Zalaegerszegi TE okozta a DVTK otthonában az OTP Bank Liga 15. fordulójának vasárnapi mérkőzésén. Márton Gábor tanítványai simának mondható, 3-0-ás győzelmet arattak a miskolciak ellen, így a ZTE pontszámban beérte a Mezőkövesdet, míg a DVTK a 8. helyről várhatja majd a folytatást.

fotó: http://ztefc.hu

A találkozót követően Szergej Kuznyecov és Márton Gábor értékelt.


Szergej Kuznyecov, a Diósgyőri VTK vezetőedzője: ,,3-0-ra kikaptunk, vereség hazai pályán, ami elfogadhatatlan számunkra. A futball megmutatta a kegyetlenségét, ha nem rúgod be a helyzeteket, akkor az ellenfél megteszi. Az első gólig nem játszottunk rosszul, az ellenfél viszont az első lövésből megszerezte a vezetést. Ilyenkor kell talpra állni, és még nagyobb akarással egyenlíteni. Hiányoltam az agresszivitást elöl, hátul pedig fegyelmezetlenek voltunk, és kaptunk még két gólt kontrából. A futball nem csak szép pillanatokból áll, ilyenkor kell erősnek lenni. Mindent megteszünk azért, hogy a legjobban felkészüljünk a következő mérkőzésre.”

fotó: http://dvtk.hu

Márton Gábor, a Zalaegerszegi TE vezetőedzője: ,,Győztünk, a többi a mi helyzetünkben most nem fontos. Szerettünk volna stabilan védekezni, és támadásban ebből hozni ki a legtöbbet. Az első félidőben bátortalanok voltunk, nem mertük felvállalni azokat a szituációkat, amit kellett volna, de utána nem érdemtelenül nyertünk, nekünk voltak nagyobb lehetőségeink, és felszabadultan játszottunk. Tudtuk, hogy a DVTK remek csapat, jó játékosaik vannak, és dominálni fognak, azonban semlegesítettük az erősségeiket. Örülünk a győzelemnek, de nagyon nehéz mérkőzés volt.”

fotó: http://ztefc.hu


A DVTK a következő fordulóban majd Kisvárdára látogat, míg a Zalaegerszeg az elmúlt öt fordulóban nyeretlen Újpestet fogadja a ZTE Arénában.