Bognár György: ,,Örülünk, hogy a tabella élén vagyunk”

Újpesten folytatta remek szereplését a Paksi FC együttese az OTP Bank Liga 15. fordulójának vasárnapi mérkőzésén. Bognár György tanítványai 2-1 arányban múlták felül az Újpest FC-t, és mivel a Ferencváros 0-0-ás döntetlent játszott a Mezőkövesddel, így továbbra is az NB1-es tabella élén áll a Tolna vármegyei gárda.

fotó: http://nemzetisport.hu

A mérkőzés után Nebojsa Vignjevic és Bognár György értékelte a látottakat.


Nebojsa Vignjevic, az Újpest FC vezetőedzője: ,,Először is gratulálok a Paksnak! Úgy játszottak, ahogy mindig is szoktak, nagyon karakteresen, elsősorban a hosszú labdákkal operáltak, begyűjtötték a második labdákat, és már a meccs előtt is mondtam, hogy erre kifejezetten oda kell figyelni, és reagálni kell. Meg is volt ez a reakció. Amit én ebben a vereségben látok, az az, hogy nagyon sok lehetőség kimarad az ellenfél kapuja előtt, és ez nemcsak a mai találkozóra érvényes, hanem a korábbi meccsekre is. Ez valóban egy komoly nyomás a csapaton, hiszen nagyon-nagyon sok lehetőség nem váltódik gólra, de akár olyan helyzetekből sem jövünk ki jól, amikor egy az egy ellen mehetünk, főleg, vagy amikor szinte tiszta helyzetben vagyunk a kapussal szemben, de azt a szituációt sem tudjuk hatékonyan lezárni, és ez a jelenlegi helyzetben nagyon hiányzik.”

fotó: http://ujpestfc.hu

Bognár György, a Paksi FC vezetőedzője: ,,Az első félidőben passzívabban játszottunk, a második játékrészben a szél is segített, mint ahogy az Újpestnek is az elsőben. Összességében nem volt szép a játék, minden nézőnek gratulálok, aki ezt végignézte. Ma inkább a csapatjátékunk dominált, annak ellenére, hogy több lehetőségünk is volt. A csapatjátékunk jobban működött, mint az Újpesté, szerintem megérdemelten nyertünk. Az őszi idényben többen is kiegyensúlyozott teljesítményt nyújtanak, bár ma azért is volt egy kicsit visszafogottabb a játékunk, mert voltak játékosaink, akik nem százszázalékos állapotban edzettek a héten, ez azért látszott a játékunkon. Örülünk, hogy a tabella élén vagyunk, de nem foglalkozunk vele különösebben, változatlanul azt gondoljuk, hogy mindig meccsről meccsre kell haladni.”

fotó: http://nemzetisport.hu


A Paks tehát éllovásként várhatja majd a bajnokság folytatását, ahol rangadó vár majd a csapatra, hiszen a Ferencváros együttese látogat majd a Duna-parti városba. Az Újpest zsinórban az ötödik vereségét szenvedte el a bajnokságban, így visszacsúszott a 9. helyre. A következő fordulóban Zalaegerszegen próbálhat majd meg javítani.