EURO 2024: Elkészült a magyar válogatott menetrendje

Kedd este folyamán kisorsolták a jövő nyári labdarúgó Európa-Bajnokság csoportbeosztásait Hamburg városában. A magyar válogatott végül az A-csoportba került, ahol a házigazda Németország mellett Skócia és Svájc lesznek az ellenfeleink.

fotó: http://gettyimages.com

Nemzeti csapatunknak megvolt az esélye arra, hogy 2024. június 14-én Münchenben lépjen pályára a nyitómérkőzésen Németország ellen, de végül a negyedik kalapból érkező Svájccal fogunk játszani először június 15-én, méghozzá Köln városában.

fotó: http://m4sport.hu

A maradék két csoportmérkőzésünk Stuttgart városában lesz, ahol előbb június 19-én a házigazda németekkel találkozunk, majd június 23-án a skótokkal zárjuk a sort.


A magyar labdarúgó válogatott menetrendje a jövő évi Európa-Bajnokságon

2024. 06. 15. (szombat) 15:00

Németország, Köln, RheinEnergieStadion

Magyarország – Svájc


2024. 06. 19. (szerda) 18:00

Németország, Stuttgart, MHPAréna

Németország – Magyarország


2024. 06. 23. (vasárnap) 21:00

Németország, Stuttgart, MHPAréna

Skócia – Magyarország


Összességében, a magyar válogatott egy kiegyenlített csoportba került az Európa-Bajnokságon, amelyből akár összejöhet a továbbjutás.

fotó: http://origo.hu

Továbbjutás esetén eléggé érdekes forgatókönyvek alakulhatnak. Ha csoportelső lenne Marco Rossi csapata, akkor a C-csoport (Anglia, Dánia, Szlovénia, Szerbia) második helyezettjével találkozik június 29-én 21:00-kor Dortmundban, a Signal Iduna Parkban.


Ha másodikként végeznénk a csoportban, akkor a B-csoport (Spanyolország, Olaszország, Horvátország, Albánia) első helyezettjével találkozunk június 29-én 18:00-kor Berlinben, az Olimpiai Stadionban.


Amennyiben a csoport harmadik helyén végeznénk, akkor három csoportból is kaphatunk ellenfeleket.

Vagy a B-csoport első helyezettjével (Spanyolország, Olaszország, Horvátország, Albánia) találkoznánk június 30-án 21:00-kor Kölnben, a RheinEnergieStadionban.

Vagy az E-csoport első helyezettjével (Belgium, Románia, Szlovákia, 2. EB-pótselejtezős csoport győztese) csapnánk össze július 2-án Münchenben, az Allianz Arénában.

Vagy az F-csoport első helyezettjével (Portugália, Törökország, Csehország, 3. EB-pótselejtezős csoport győztese) mérkőznénk meg július 1-én Frankfurtban, a Deutsche Bank Parkban.