Srdjan Blagojevic: ,,Ez volt a legjobb teljesítményünk” – a vereség ellenére is dícsérte csapatát a DVSC vezetőedzője

2-1-es győzelmet aratott hazai pályán az MTK Budapest a csapata a DVSC ellen az OTP Bank Liga 16. fordulójának szombati játéknapján. Bár a mérkőzés nagyobb részében a Loki támadott, és alakított ki nagyobb helyzeteket, végül a fővárosi kék-fehérek örülhettek a hármas sípszót követően.

fotó: http://mtkbudapest.hu

A találkozó után Horváth Dávid és Srdjan Blagojevic értékelte a látottakat az M4 Sportnak.


Horváth Dávid, az MTK Budapest vezetőedzője: ,,Az első félidőben rosszul védekeztünk, illetve labdabirtoklásban sem olyan minőségben teljesítettünk, mint kellett volna. Ez az első félidőben volt így, a szünetben átbeszéltük a meccset, videóztunk is. A második félidőben jobb is lett a védekezésünk, és abban biztos voltam, hogy a Debrecen játékában lesz egy kis visszaesés, amit ki tudunk használni, mert az első félidőben nagyon magas szinten játszott a Loki. Elkezdtünk többet támadni, és Stieber Zoltán egyéni villanása végül eldöntötte a mérkőzést. Három belsővédős rendszerben játszunk, és a stabilitást tűztük ki célul, ezért tudunk reagálni arra, ha az ellenfél hibázik. Van kvalitás a csapatban, így ha az ellenfél sanszot ad nekünk, akkor azt hatékonyan ki tudjuk használni.”

fotó: http://mtkbudapest.hu

Srdjan Blagojevic, a Debreceni VSC vezetőedzője: ,,Amikor a Kisvárda ellen döntetlent értünk el, akkor kritizáltam a teljesítményünket, hiába szereztünk egy pontot, most pedig a vereség ellenére szeretném megdicsérni a csapatot, mert elégedett vagyok a teljesítményükkel. Végig kontrolláltuk a mérkőzést, és amióta én vagyok a vezetőedző, ez volt a legjobb teljesítményünk. A befejezéseknél volt hiányérzetem, és talán több energiára is szükségünk lett volna, ezek miatt két góllal büntettek meg minket.”

fotó: http://dvsc.hu


Ez a fővárosi siker azt jelenti, hogy az MTK pontszámban utolérte a DVSC-t, és a csapat fellépett a tabella 6. helyére, míg a Lokinak megszakadt a három mérkőzés óta tartó veretlenségi sorozata.