Márton Gábor: ,,A sors igazságtalansága lett volna, ha egy pontot sem szerzünk” – a ZTE vezetőedzője bíztatónak nevezte csapata játékát

1-1-es döntetlen született a Zalaegerszegi TE és az Újpest FC közötti összecsapáson az OTP Bank Liga 16. fordulójának szombati játéknapján. Az első félórában nem nagyon forogtak veszélyben a kapuk, majd sikerült aktivizálnia magát a két csapatnak. A második félidőben egy-egy gól esett, de a zalaiak és a fővárosi lila-fehérek is nyerhettek volna az utolsó pillanatokban. Talán valamivel a hazai csapat állt közelebb a három pont megszerzéséhez a helyzetek alapján.

fotó: http://ujpestfc.hu

A mérkőzés után Márton Gábor és Nebojsa Vignjevic nyilatkozott az M4 Sportnak.


Márton Gábor, a Zalaegerszegi TE vezetőedzője: ,,A mi helyzetünkben a győzelem ér valamit, ez is több, mint a semmi, de ezen a meccsen az Újpest talán kétszer találta el a kapunkat, ebből az egyik gólt lett. Nagy hiányérzetem van, sajnálom a srácokat, jól futballoztak, rengeteg helyzetünk volt. Emellett át kell néznem a szabálykönyvet, nem értem, milyen szabálykönyv alapján mennek a mérkőzések. Minket kioktatnak mindig, de ma volt 1-2 érdekes dolog. A játék rendben volt, a sors igazságtalansága lett volna, ha ma egy pontot sem szerzünk, de hármat érdemeltünk. Egységes a csapat, védekezésben fegyelmezett, támadásban egyre jobb dolgokat csinálunk, ezért is sajnálom, mert az ellenfelünknek sansza nem volt ma.” 

fotó: http://ztefc.hu

Nebojsa Vignjevic, az Újpest FC vezetőedzője: ,,A jelenlegi helyzetünkben ez jó eredmény számunkra, persze megint a meccs végén jött az egyenlítő gól, ezt bánhatjuk. Most nagyon nagy rajtunk a nyomás, olyan helyzetben vagyunk, ami nem könnyű a csapatnak, és olyan problémával kell megküzdenünk, ami új a számunkra. Ebből az aspektusból jó az egy pont, az ellenfelünk egy 3-0-s győzelemből érkezett, mi nem, innen nézve elfogadható az eredmény. Meg vagyok elégedve a játékosok hozzáállásával, mindenki észrevette, hogy nem úgy játszunk, ahogy a szezon elején és az eredmények sem úgy jönnek. A legfontosabb, amit tehetünk ilyenkor, hogy 100 százalékosan küzdünk, ez ma megvolt.”

fotó: http://24.hu


A döntetlen igazából egyik csapatnak sem kedvezett, mivel a Zalaegerszeg a Mezőkövesd győzelme esetén a kiesőzónában találhatja magát, míg az Újpest nyeretlen sorozata már 5-re nőtt ezzel a döntetlennel, és legrosszabb esetben a tabella 8. helyére csúszhatnának vissza a fővárosi lila-fehérek, ha a vasárnapi eredmények úgy alakulnak.