Török élcsapatok szerződtetnék Gazdag Dánielt – sajtóhír

Török és amerikai sajtóhírek szerint a török élvonalbeli bajnokságban (Süper Lig) szereplő Trabzonspor és a Besiktas együttese is élénken érdeklődik a Philadelphia Union 27 éves magyar válogatott középpályása Gazdag Dániel iránt.

fotó: Getty Images

Korábban lehetett arról hallani, hogy az angol Championshipből és a Premier Leagueből is érdeklődnek Gazdag Dániel iránt, amelyet nem sokkal később a menedzsere, Dusan Vasiljevic is elismert.

Állítólag most a török élvonalbeli bajnokság tabellájának 3. helyén álló Trabzonspor, és a 4. helyén álló Besiktas is szeretné a soraiban tudni. Először egy átigazolásokkal foglalkozó török újságíró, Reşat Can Özbudak írt ezzel kapcsolatban, majd ezuán több cikk is született a témában az amerikai és a török portálokon.

fotó: Philadelphia Union

Általában helyén kell kezelni azt, amit a török sajtóban írnak, hiszen tudni kell róluk, hogy a híreknek nagyobb része megbízhatatlan forrásból érkezik, de a Gazeta Damga cikke is jól jelzi, hogy ezúttal nem csak klikkvadászatról van szó, hiszen a portál ismertetőcikket írt a magyar válogatott középpályásról, amiben megpróbálták bemutatni a török szurkolóknak, ki is ő.

Gazdag Dániel még 2021 nyarán szerződött a Philadelphiába, méghozzá a Budapest Honvéd együttesétől. A magyar játékos hamar alapemberré vált, és az elmúlt két szezonban nagyban hozzájárult csapata jó szerepléséhez. Eddig 114 alkalommal lépett a pályára, amelyeken 51 gólt szerzett, valamint kiosztott 15 gólpasszt is.

fotó: Sportsnaut

Szerződése még 2025 végéig érvényes jelenlegi csapatában, és a Nemzeti Sportnak nem olyan rég úgy nyilatkozott, hogy nem gondol a távozásra.

„Érdeklődésről mindig hallani, de most úgy tűnik, maradok. A szerződésem még csaknem két évig, 2025 december végéig érvényes, a család jól érzi magát Philadelphiában, nincs okunk a váltásra…”