Padlón a Ferencváros – Csúfos vereséggel búcsúzott a magyar bajnok a Bajnokok Ligájától

A Ferencváros együttese 0-3-as vereséget szenvedett a feröeri bajnok KÍ Klaksvík elleni Bajnokok Ligája selejtezőjének visszavágóján, ezzel elbúcsuzott a sorozat további küzdelmeitől.

fotó: http://rtl.hu

A magyar bajnok zöld-fehérek egy Feröer-szigeteki 0-0 után 18 ezer ember előtt léptek pályára a Groupama Arénában. A magyar szurkolók magabiztos továbbjutásban bíztak az északi csapat ellen.

Sztanyiszlav Csercseszov három helyen változtatott az első meccshez képest:

Dibusz – Civic, Knoester, S.Mmaee, Botka – Gojak, Baráth, Zachariassen, Abu Fani, Traoré – Varga B.

A mérkőzés elején a hazai csapat kezdett aktívabban, viszont a feröeri bajnok jelezte, hogy nem turistaként érkezett Budapestre és tovább szeretne jutni.

Az 5. percben Frederiksberg nagy bedobását kifejelték a magyar védők, de a visszalőtt labdába Faere csúsztatott bele, Dibusz bravúrral hárított.

Egy perccel később 11-eshez jutott a Klaksvík, miután a magyar csapat játékosai nem támadták meg Kronberget és Civic nagyon elkésett a becsúszásával. A büntető teljes mértékben jogos volt. A labda mögé Frederiksberg állt oda és keményen a bal alsóba lőtte a labdát. Dibusznak esélye sem volt. 0-1

Arcpirító vereséget szenvedett a Ferencváros a feröeri bajnoktól -  Infostart.hu

fotó: http://infostart.hu

Ez a gól teljesen ledöbbentette a Ferencváros drukkereit és csend uralkodott a stadionban.

A bekapott találat után ugyan többet birtokolta a labdát a magyar bajnok, de ez nem vezetett eredményre. A 20. percben Botka beadása után Civic fejelt a kapu fölé.

A Fradinál teljes volt a tanácstalanság és egyszerűen nem találtak fogást az északi csapaton.

A 32. percben jött az újabb hidegzuhany. Adama Traoré kezdett felesleges cselezésbe és eladta a labdát. Egy rosszul eltalált Pavlovic lövés eljutott a hosszú oldalon álló Frederiksberghez, aki 4 méterről nem kegyelmezett. 0-2

A szurkolók ekkor már hangot is adtak nemtetszésüknek és keményen odaszóltak a játékosoknak és a vezetőedzőnek is, akinek a távozását követelték.

A 45. percben jött az újabb pofon. Kassi kapott kiváló indítást és távolról ellőtt lapos lövését, a kapujába visszaérő Dibusz nem tudta védeni. Sajnos hatalmas potyagól volt. 0-3

Csúfos búcsú a BL-től - a Ferencváros hazai pályán kapott nagy verést a  feröeri Klaksvíktól | M4 Sport

fotó: http://m4sport.hu

A félidő vége 0-3 volt és több hazai drukker elindult ekkor hazafelé. A hazai publikum hangos füttyszóval jutalmazta az első félidei produkciót.

A második negyvenöt perc elején cserélt a Ferencváros, a két új igazolás, név szerint Makreckis és Ben Romdane váltotta Baráthot és Gojakot.

Mats Knoester legalább harmadik borzalmas hibája után Kassi tisztán mehetett a magyar csapat kapuja felé, de Dibusz Dénes védeni tudott.

Lisztes és Owusu, két csatár próbált meg segíteni, Zachariassent és Traorét váltották.

Támadgatott a Ferencváros, de a 70. percig nem volt kaput eltaláló lövése, ekkor Ben Romdane csúsztatott a vendég kapus kezébe.

Budapest, 2023. július 19.
Amer Gojak, a Ferencváros (j) és Árni Frederiksberg, a feröeri Kí Klaksvík játékosa a labdarúgó Bajnokok Ligája 1. selejtező fordulójában játszott Ferencváros TC - Kí Klaksvík visszavágó mérkőzésen a Groupama Arénában 2023. július 19-én.
MTI/Illyés Tibor

A Fradi-tábor érthetően volt dühös a találkozó végéhez közeledve és az ismert jelzős szerkezettel minősítette a csapat játékát. Más kérdés, mennyit értettek belőle a fradi külföldi játékosai. Aztán Csercseszov is megkapta a magáét: auf Wiedersehen! után az edzőnek és stábjának szólt a „Ruszkik haza!”

Most kell mindenkinek a Fradi mögé állnia!

fotó: http://origo.hu

Dibusz legalább harmadik nagy védését mutatta be a találkozó vége előtt, ezúttal a bal alsó sarok felé tartó lövést védte bravúrral a magyar válogatott kapusa.

A 88. percben mutatta meg magát először komolyabban Johansson, a feröeri csapat kapusa bravúrral védte Varga közeli lövését.

A vége maradt a 0-3, így a Ferencváros búcsúzott a Bajnokok Ligája selejtezőjétől, míg a Klaksvík a feröeri labdarúgás legnagyobb sikerét érte el ezzel a győzelemmel és továbbjutással.

forrás: https://www.youtube.com/watch?v=fmFKvt7yPyY

A Ferencváros 8 éve nem látott pofonba szaladt bele a BL-selejtezőjében, akkor az albán Partizani Tirana búcsúztatta már az első körben. Akkor is a magyar bajnok volt messze a párharc favoritja, de végül az albánok jutottak tovább 11-es párbaj után.

Kubatov Gábor, a Ferencváros elnöke mélységesen csalódott volt a mérkőzést követően és a következőket írta a facebook oldalára:

,,Végtelenül szégyellem magamat mindenki nevében. A mai meccs méltatlan volt a Ferencvároshoz. A konzekvenciákat hamarosan levonjuk. A szurkolóknak köszönök mindent.”

fotó: http://nemzetisport.hu

A zöld-fehérek a kellemetlen BL-búcsú után az EKL-ben folytatják, ahol a selejtező első fordulójában az ír Shamrock Roversszel találkoznak majd, míg a Klaksvík a svéd bajnok Hackennel találkoznak majd a BL-selejtezőjének második fordulójában.