Turi Géza: ,,Annyira örülünk, szinte a mennyekben járunk”

A Ferencváros együttese 0-3-as vereséget szenvedett a feröeri bajnok KÍ Klaksvík ellen a Bajnokok-Ligája selejtező első körének visszavágóján, ezzel elbúcsúzott a további küzdelmektől.

Lehet, hogy egy kép erről: amerikai_futball, futball, tömeg és szöveg

fotó: http://m4sport.hu

A Feröer-szigeteki csapat az ország történetének legnagyobb sikerét érte ezzel a győzelemmel és továbbjutással, hiszen korábban feröeri klubcsapatnak nem sikerült továbbjutnia a BL-selejtezőjének első köréből.

A magyar szurkolók nagy része csalódott a BL-búcsú után, viszont egy magyar nagyon örül ennek a sikernek, ő pedig nem más mint Turi Géza, a KÍ Klaksvík kapusedzője. A 49 éves szakember a lefújás után nyilatkozott az M4 Sportnak:

Az egész magyar futballnak tükröt tart Turi Géza Feröeren töltött 16 éve |  24.hu

fotó: http://24.hu

„Annyira örülünk, hogy szinte a mennyekben járunk. Tudtuk, hogy nehéz mérkőzés lesz és a Ferencváros nyomni fog. Így is próbáltuk felkészíteni a srácokat, hogy ennek megfelelően mindent megtegyenek. Ahogy az eredmény mutatja, ez sikerült. Igaz volt egy kis szerencsén ki, de ez a labdarúgással együtt jár.”

Turi elmondta, azt nem tudja, hogy a jobb csapat jutott-e tovább, de ők nagyon jó napokat fogtak ki és meg tudták mutatni, mire képesek.

„Nagyon felkészültünk az ellenfélből. Minden területet lezártunk, tudtuk, mire fognak készülni. Úgy gondolom, ha a bajnokság elindul sokkal jobban fognak tudni játszani. Mi a bajnokság közepén vagyunk, hétről-hétre játsszuk a mérkőzéseket, ez egy kicsit az előnyünkre vált.”

Végezetül szóba került, hogy meddig menetelhet a feröeri ,,csodacsapat”.

„El sem tudom mondani mit jelent. Mindent. Innentől fogva bárkit meg tudunk verni. Azt nem állítom, hogy bejuthatunk a csoportkörbe, de minden ellenfélből megpróbálunk a lehető legjobban felkészülni. Aztán meglátjuk, mi lesz.”

A KÍ Klaksvík a Bajnokok-Ligája selejtező második fordulójában a svéd bajnok BK Hacken ellen lép majd pályára és ezzel a sikerrel az is eldőlt, hogy a legrosszabb esetben is Konferencia-Liga rájátszást fog játszani az északi csapat.

Felfoghatatlan potyagóllal dőlt el a Ferencváros Kí Klasvík meccs

fotó: http://origo.hu