,,No Géza, No Party!” – Mészöly Gézát éltették az újpesti szurkolók Miskolcon

Mint arról korábban beszámoltunk, győzelemmel tért vissza Újpestre Mészöly Géza. Az 56 éves szakember 12 évet követően a DVTK elleni bajnokin irányította újra a fővárosi lila-fehér klubot, és végül 2-1 arányban sikerült is felülkerekedniük a miskolciakon az OTP Bank Liga 20. fordulójának egyik vasárnapi mérkőzésén.

fotó: Nemzeti Sport

A találkozót követően Mészöly Géza vezetőedzőt éltették az újpesti szurkolók, valamint 2023. októbere után újra ünnepeltek egyet a játékosokkal, hiszen legutóbb akkor tudott bajnokit nyerni a fővárosi csapat.

,,Higgyék el, mi az Újpest vagyunk!”mondta a mérkőzés utáni sajtótájékoztatón az 56 éves tréner.

,,Minden elismerésem a játékosainké, mert hihetetlen nagy dolgot hajtottak végre. Erre készültünk, hogy nagyon alázatosan és óriási odaadással fogják ezt a mérkőzést az első pillanattól az utolsóig megcsinálni, és természetesen bíztunk abban, hogy ez elég lehet egy jó eredményre. Nagyon nagyképű lenne azt mondani, hogy mindenáron a győzelem volt a cél, de azt, amit én megtanultam az első két időszakomban, próbáltam akartam átadni a játékosoknak, hogy higgyék el, hogy mi az Újpest vagyunk. És itt volt mellettünk a közönségünk, és ők voltak ma a tizenkettedik játékos, plusz a padon az egész stáb, úgyhogy hihetetlenül akarta mindenki a sikert. És ilyenkor van egy csapatnak picit szerencséje is, meg mindenféle dolog összejön, de érzésem szerint nem volt véletlen a győzelem, és nagyon büszke vagyok a játékosokra, mert erőn felül teljesítettek.”

fotó: MTI

,,Tamás Krisztián sérülése nem segített, ott egy picit megültünk, ráadásul a pontrúgásokban meg hihetetlen erős a Diósgyőr, ezért volt talán nagyon-nagyon örvendetes, hogy amikor megkaptuk az egyenlítő gólt, akkor mi is pontrúgásból tudtunk újra előnyhöz jutni. Ez egy nagy dolog egy ilyen jó erőkből álló DVTK ellen, akik tulajdonképpen hihetetlenül jól játszottak, és sok helyzetet is dolgoztak ki. Néha nagyon benyomtak minket, de erre azért felkészültünk, amikor pedig 5-6 csatárral is támadott a Diósgyőr, nekünk egyszerűen vissza kellett állnunk védekezni. Hiába mondom én, hogy négy védővel akarunk játszani, amikor betolnak minket, és ott hattal-héttel is játszottunk. Viszont onnan ki tudtunk jönni, és volt olyan minőségi labdabirtoklásunk, amivel megmutattuk, hogy nem estünk pánikba attól, hogy éppen egyenlített a Diósgyőr. És tudtunk váltani egy picit, kellettek a beszálló játékosok is, itt most például Franklinre gondolok. Hát nem szerettem én se játszani egy ilyen nagydarab feka ellen, aki megtartja és megcsúsztatja a labdákat. Szerintem kulcsfontosságú volt, hogy ő be tudott jönni.”

Mészöly Géza megemlítette édesapját, Mészöly Kálmánt is, aki sajnos a tavalyi év folyamán elhunyt. Szerinte most ő is büszke rá fentről.

,,Erőn felül teljesítettünk, az biztos, és erre a fajta akaratra azt hiszem borzasztóan büszkék lehetünk, és ha édesapám látta ott fönt, akkor az biztos, hogy ő is büszke volt.”

Az újpesti szurkolók már a mérkőzés elején egy molinóval köszöntötték a régi-új vezetőedzőt, majd a lefújást követően hosszan az ő nevét skandálták.

fotó: MTI

,,Ez tényleg egy mesébe illő dolog, vagy még annál is nagyobb, talán kevés edző érhette meg, hogy a kinevezése napján egyből a nevét skandálják és aztán utána pedig a csapata pedig egy győzelemmel örvendezteti meg és a meccs végén is megkapom ezt. „No Géza, No Party” – ez egy elképesztően jó szleng és hát innen is nagyon köszönöm. És ezt a fajta lelkesedést azonban nemcsak a mai napra ígérhetem, hanem az elkövetkezendőkben is kihajtjuk a játékosokból, mert most az Újpestnek ez a jövője, és ez az útja.”

A sajtótájékoztató végén szóba kerültek az esetleges kiszemeltek is, de ezzel kapcsolatban csak annyit mondott, hogy van egy listája a klubnak, és szeretne még néhány játékost a csapatában tudni.

fotó: MTI

Győzelmének köszönhetően az Újpest fellépett a tabella 9. helyére, és jelen állás szerint 8 ponttal vannak a veszélyzóna előtt.