Fordított és nyert az ETO, így közelebb került a listavezető Nyíregyháza csapatához a tabellán

A Merkantil Bank Liga 20. fordulójában az Aqvital Csákvár együttesét fogadta a feljutásra játszó ETO FC együttese. A győriek a 2. pozícióból várhatták ezt a mérkőzést, amelyen bár ők voltak a favoritok, a győzelmüket nem lehetett biztosra venni a forduló előtt. Már csak az elmúlt forduló(k) eredménytelensége miatt sem.
A mérkőzést végül a hazai gárda nyerte meg, egy látványos második félidőt követően.


ETO FC Győr – Aqvital FC Csákvár 2-1 (1-1)

Győr, ETO Stadion 1348 néző. V.: Kovács I. (Nagy V., Ország).

ETO FC Győr: Ruisz – Tóth R. (Vera 46’), Szépe, Boldor, Vianna, Diarra (Hamed 46’), Vingler (Huszár 64’) Anton, Bumba (Kiss M. 80’), Lukics (Boschilia 64’), Skvarka. Vezetőedző: Antonio Munoz.

Aqvital FC Csákvár: Zelizi – Murka, Babós, Gregor, Nahirnij, Mészáros D. (Szalai P. 77’), Tamás N. (Baracskai R. 59’), Farkas A., Gazdag, Fejős (Juhász L. 59’), Simon A. (Nagy Z. 46’). Vezetőedző: Tóth Balázs.

Gólszerzők: Lukic (43’), Anton (53’) ill. Tamás N. (27’).


Kép: ETO FC

A találkozót a hazaiak kezdték jobban, ám igazán veszélyes helyzetet nem tudtak kidolgozni. Szűk fél óra játék után aztán a semmiből a Csákvár szerezte meg a vezetést Tamás Nándor révén, aki ezzel idénybeli 4. találatát jegyezhette. A gólban jócskán benne volt Ruisz Barnabás is, aki rosszul vetődött ki a labdára, így az valahogy túljutott rajta, a csákváriak támadója, Tamás pedig üres kapura bepöckölte a játékszert. 0-1! Ezután sem tudott lövőhelyzetbe kerülni a zöld-fehér gárda, de küzdöttek becsülettel, így érezhető volt, hogy jönni fog az egyenlítés. A 43. percben egy szöglet után Skvarka harciasságának köszönhetően büntetőhöz jutott a Győr. Ahogy azt a tizenegyeseknél megszokhattuk, Bumba vállalkozott a feladatra. Nos, ezúttal hibázott, de a kippatanó labdát Vianna adta középre, Lukic pedig becsúszva próbálkozott, és be is talált. 1-1! Az első játékrész végén még történt egy kis kakaskodás a felek között egy vitás eset következtében, de érdemi történés már nem volt a pályán.

Kép: ETO FC

A folytatásban már az ETO dominált, habár a Csákvár kontrajátéka olykor nagy fejfájást okozott a győri szurkolóknak. Az 53. percben Paul Anton bődületes góljával előnybe került a zöld-fehér együttes. A tizenhatos sarkáról egy lekészítés után lőtt félelmetes erővel, az egyébként jól védő Zelizi csak beleérni tudott. 2-1! Ezt követően nem esett már több gól, így bezsebelte első tavaszi pontjait az ETO FC csapata.
Összességében, kiváltképpen a második félidei játékot tekintve megérdemelten nyert a Rába-parti alakulat, de az is biztos, ha a vendégek ezt a formát át tudják menteni a hátralévő bajnokikra, egy sikeres tavaszi szezon áll előttük.

A zöld-fehérek egyébként szerdán is pályára lépnek, méghozzá a városi rivális Gyirmót ellen. Ekkor pótolják a decemberben elmaradt összecsapást. A Csákvár pihenhet a hétvégéig, de az ETO hétközi meccsén kívül még 4 további találkozót rendeznek szerdán.

Videó: ETO FC


Antonio Munoz (ETO FC Győr – vezetőedző):Jól kezdtük a mérkőzést, több helyzetünk is volt, de sajnos hátrányba kerültünk. Nagyon fontos volt, hogy még az első félidőben betaláljunk, ami szerencsére sikerült is, így nyugodtabban kezdhettük a második félidőt. Ekkor már még jobban kontrolláltuk a játékot, variáltunk a cserékkel is, ennek eredményeképp sikerült begyűjteni a három pontot. Dolgozunk tovább, innentől már a következő meccsre készülünk.” (eto.hu)