Hátrányból tudott fordítani a Soroksár együttese – Soroksár SC – BVSC-Zugló 2-1 (0-1)

Hiába szerzett vezetést a BVSC-Zugló együttese a Soroksár otthonában a labdarúgó Merkantil Bank Liga NB2 20. fordulójának egyik vasárnapi mérkőzésén, mégis pont nélkül távozott a fővárosi riválistól, hiszen egy szögletet és egy egyéni villanást követően fordítottak Lipcsei Péter tanítványai.

fotó: Soroksár SC

I. félidő

Az első félidő elején a Soroksár dominált, és ez helyzetekben is megmutatkozott. A 6. percben Kaján Norbert keresztlabdáját Hajdú Roland kapta, aki lövésre vállalkozott, de Csenterics fogta kísérletet. Ezután Dobos Áron pillanatai következtek, előbb 17 méterről eresztett el egy lövést, de az nem sokkal fölé ment, majd nem sokkal később Csenterics mozdult ki a kapujából és fogta meg a játékszert a kilépő jobbszélső előtt.

A kimaradt helyzetek megbosszulták magukat, hiszen az első komolyabb zuglói helyzetből gól született. A 22. percben Hidi Patrik baloldali szögletét Poór Patrik pörgette remekül a hosszú kapufa irányába, és az érkező Ihring-Farkas Sebestyén 1 méterről nem hibázott. 0-1

A félidő utolsó lehetősége a Sori előtt adódott, Lovrencsics Balázs 15 méteres lövése középre tartott, így Csentericsnek nem volt nehéz dolga.

II. félidő

Kis híján góllal kezdte a második félidőt a Soroksár, a 47. percben Katona bepasszáról nem sokkal maradt le Korozmán Kevin. Ha nem pattant volna fel a labda, akkor nagy valószínűséggel gól lett volna a támadásból.

A folytatásban is a Sori dominálta a játékot, a 60. percben Vass Ádám távoli lövését magabiztosan húzta le Csenterics Adrián, majd kettő perccel ezután Korozmán jó 25 méteres szabdarúgása ment el a kapufa mellett.

A 78. percben megszületett a várva várt soroksári egyenlítés, szintén egy baloldali szögletet követően Króner Martin fejelte a felsőlécre a labdát, de a kipattanóra érkezett Korozmán Kevin, és a kapuba tuszkolta a labdát. 1-1

Pár percre rá jöhetett volna a BVSC-től a válasz, amikor is Szilágyi Máté kapott remek kiugratást, és végül éles szögből vállalkozott lövésre, de Mergl Szabolcs hárítani tudott.

A 86. minutumban jártunk, amikor is a 17 éves Varga Zétényhez került a labda, akit nem támadtak annyira a zuglóiak, és ez óriási hibának bizonyult, mivel két védőt is elküldött, majd 17 méterről kilőtte az alsó sarkot. 2-1

fotó: Soroksár SC

A hajrában már nem született több gól, végül 2-1-es soroksári győzelemmel zárult a fővárosi rangadó, így Lipcsei Péterek másodjára is legyőzték a BVSC-t az idei szezonban.


Merkantil Bank Liga NB2, 20. forduló

Soroksár SC – BVSC-Zugló 2-1 (0-1)

Soroksár: Mergl- Kaján, Kékesi, Króner, Vincze- Vass, Tóth- Dobos, Katona, Hajdú- Lovrencsics

Vezetőedző: Lipcsei Péter

BVSC: Csenterics- Hesz, Tóth K., Ihring-Farkas, Tóth L., Poór, Király, Hidi, Nwachukwu, Mucsányi, Vinicius

Vezetőedző: Szekeres Tamás

Gólszerzők: Korozmán (78.), Varga Z. (86.) illetve Ihring-Farkas (22.)

fotó: Soroksár SC


Győzelmének köszönhetően a Soroksár némileg elmozdult a veszélyzóna közeléből, míg a BVSC visszacsúszott a 14. helyre.