Nem bírt egymással az MTK és a Diósgyőr – MTK Budapest – Diósgyőri VTK 1-1 (1-0)

MTK – Diósgyőr mérkőzéssel folytatódott vasárnap a labdarúgó OTP Bank Liga NB1 28. fordulója. A fővárosiak a legutóbbi fordulóban legyőzték a közvetlen rivális DVSC-t, míg a miskolciak hétközben a Ferencváros elleni elhalasztott mérkőzésüket pótolták, ahol vereséget szenvedtek. A forduló előtt három pont volt a két csapat közötti különbség.

fotó: MTI

A találkozó első lehetősége a piros mezben pályára lépő DVTK előtt adódott a 7. percben, egy jobbról érkező beadást Pozeg Vancas fejelt közelről kapura, ám Demjén Patrik megfogta. 9 perccel később Gera Dániel fejese ment mellé nem sokkal.

Az első kék-fehér helyzetre egészen a 20. percig kellett várni, amikor is Bognár István lőtt jó 20 méterről, de Odyntsov kiütötte a kísérletet. 10 perccel később már pontosabban célzott az MTK irányítója: egy gyönyörű támadás végén Németh Krisztián készítette le neki a labdát, majd 10 méterről a kapuba lőtt. A 32 éves középpályásnak ez volt a 9. gólja a bajnokságban. (1-0)

A félidő végén még Kosznovszky Márk előtt adódott egy lehetőség, aki kb. 16 méterről lőtt, ám az fölé ment.

fotó: Nemzeti Sport

A második félidő első fele kevésbé volt eseménydús, a csapatok leginkább a mezőnyben harcoltak egymással. Vladimir Radenkovic próbált cserékkel operálni, főként a támadósorba érkezett a frissítés, de sokáig nem látszódott az eredmény.

A 75. percben kishíján tovább nőtt a fővárosiak előnye: Németh Krisztián fordult be két jó cselt követően, majd kb. 10 méterről a felsőlécet találta telibe. Három perccel később Pernambuconak volt egy próbálkozása 16 méterről, de Demjén könnyedén védte azt.

fotó: Nemzeti Sport

A 85. percben érkezett meg a diósgyőriek egyenlítése: Edomwonyi adott középre, Pernambuco pedig 4 méterről a léc alá fejelt. Radenkovic mester jó cserélt a második félidőre. (1-1)

A gól után vérszemet kaptak a miskolciak, és elkezdték tovább is ostromolni az MTK kapuját. A következő lehetőség a szintén csereként beálló Feuillassier nehévez fűződött, ám ő 15 méterről csúnyán fölé lőtt. A végén még Klimovich közeli perdítését védte lábbal Demjén, így maradt a végén az 1-1.


OTP Bank Liga NB1, 28. forduló

MTK Budapest – Diósgyőri VTK 1-1 (1-0)

Budapest, Új Hidegkúti Nándor Stadion

Vezette: Vad II. István (Tóth II. Vencel, Albert István)

MTK: Demjén – Kocsis, Kádár, Nagy Zs. – Hej, Kosznovszky, Kata, Horváth A., (Végh 84.) Kovács P. (Varju 70.) – Bognár (Spalek 84.), Németh K. (Jurina 76.)

Vezetőedző: Horváth Dávid

DVTK: Odyntsov – Gera, Lund, Chorbadzhiyski, Stephen – Acolatse (Klimovich 46.), Vallejo, Holdampf (Feuillassier 46.), Pozeg Vancas (Bényei 83.) – Jurek (Pernambuco 68.), Szabó L. (Edomwonyi 60.)

Vezetőedző: Vladimir Radenkovic

Gólszerzők: Bognár (31. perc) illetve Pernambuco (85. perc)


A tabellán nem történt változás, az MTK maradt a 6. helyen, míg a DVTK továbbra is a 7. helyen áll.