A bajnoki cím kapujába került a Ferencváros – Zalaegerszegi TE – Ferencvárosi TC 2-3 (0-2)

Igazi futballünnep uralkodott vasárnap délután Zalaegerszegen, kellemes, nyárias időjárás, valamint több mint kilenc ezer szurkoló a helyszínen. Úgy gondolom, hogy ennél nem kellett több egy jó meccsnézéshez. A ZTE együttese ezen alkalommal fogadta a listavezető Ferencváros együttesét. Mindkét együttes győzni tudott a legutóbbi fordulóban, így szerették volna folytatni ezt a remek sorozatukat.

fotó: Ferencvárosi Torna Club

A találkozó elején a Ferencváros együttese ragadta magához a kezdeményezést, és ez helyzetekben is megmutatkozott. Az elején Abu Fani beívelt szabadrúgása találta meg Katona Bálint fejét, ám a fiatal játékos nem sokkal célt tévesztett.

A 15. percben pedig előnybe kerültek a zöld-fehérek: a február óta először kezdő Cristian Ramírez beadására a Paks elleni bajnokit eldöntő Adama Traoré érkezett, aki közelről a hálóba bólintotta a labdát. (0-1)

fotó: MTI

A gólt követően életjelet adtak magukról a zalaiak is, Mim Gergely húzott befelé balról, majd megcélozta a rövid alsót, ám Dibusz Dénes kiütötte a labdát. Nem sokkal később jött az újabb ferencvárosi gól: megint csak Ramírez iramodott meg a baloldalon, majd lapos centerezését Kenan Kodro finom bokamozdulattal a kapuba pörgette. A 30 éves bosnyák támadónak ez volt az első gólja az FTC színeiben. (0-2)

fotó: Ferencvárosi Torna Club

A folytatásban megint csak a ZTE előtt adódott lehetőség, ám ezúttal a kaput sem találták el, míg a túloldalon Kodro megint csak a kapuba talált, ám azt les miatt érvénytelenítette a játékvezető.

A félidő végén még Szendrei Norbert ugrott fel fejelni, ám ő nem találta el kaput, így kétgólos Fradi vezetéssel mehettek a csapatok pihenőre.

fotó: Egerszegi Hírek

A fordulást követően Mance előtt adódott az első lehetőség, ám jó 20 méterről mellé durrantott. Ezek után a mezőnyben folyt a játék, nem nagyon láthattunk veszélyes támadásokat egyik oldalon sem.

A 70. percben Vogyicska Balázs lőtt mellé, majd nem sokkal később összejött a szépítés a zalaiaknak. Ekkor Kiss Bence indult meg a félpályától, majd a 16-oshoz érve Antonio Mancehoz passzolt, aki egy tolást követően a bal alsóba lőtt. (1-2)

fotó: Nemzeti Sport

Valósággal vérszemet kapott a Zalaegerszeg, akik küzdöttek az egyenlítésért, de sokáig nem sikerült nekik, mivel a támadások végén mindig valami kis hiba csúszott a játékukba. A 87. percben a sérülésből visszatérő Lisztes Krisztián révén a Fradi is veszélyeztetett, ám a fiatal játékos nem sokkal a kapu mellé lőtt.

Egy perccel később jött a mérkőzés talán legjobban vitatott esete, amelyből gól is született: Lisztes esett el Sankovic mellett a félpályánál, viszont Erdős József játékvezető nem látott szabálytalanságot. A labdaszerzést követően Mancét ugratták ki, aki Dibusz mellett a jobb alsóba passzolt, megszerezve ezzel a 15. bajnoki gólját. (2-2)

A csattanó viszont csak a nyolcperces hosszabbítás végén jött: Lisztes remek felívelése után Varga Barnabás a felső lécre fejelt, majd a kipattanót Ben Romdhane közelről az üres kapuba belsőzte. (2-3)

fotó: Nemzeti Sport

A zalaiak nagyon hevesen reklamáltak, mivel szerintük szabálytalanság történt a 16-oson belül, de hiába, végül ez a gól jelentette a különbséget a két csapat között.


OTP Bank Liga NB1, 28. forduló

Zalaegerszegi TE – Ferencvárosi TC 2-3 (0-2)

Zalaegerszeg, ZTE Aréna, 9068 néző

Vezette: Erdős József (Aradi József, Rózsa Dávid)

ZTE: Dombó – Szendrei, Evangelu, Safronov, Medgyes – Croizet (Vogyicska, 59.), Bedi (Kiss, 59.), Sankovic, Mim (Meshack, 66.) – Mance, Sajbán (Németh D., 66.)

Vezetőedző: Márton Gábor

Ferencváros: Dibusz – Makreckis, Botka, Abena, Ramírez  – Maiga – Traoré (Lisztes, 55.), Zachariassen (Pászka, 86.), Abu Fani (Ben Romdhane, 55.), Katona B. (Sevikyan, 75.) – Kodro (Varga B., 75.)

Megbízott vezetőedző: Leandro

Gólszerzők: Mance (73. perc és 88. perc) illetve Traoré (15. perc), Kodro (24. perc), Ben Romdhane (90+7. perc)


A Ferencváros előnye ezzel 14 pontosra nőtt a 2. helyezett Pakssal szemben, és ennek köszönhetően már a következő fordulóban bajnokok lehetnek, ha legyőzik a Kisvárdát. A Zalaegerszeg továbbra is a 8. helyet foglalja el.