Sallói Dániel gólpasszt adott, mégsem tudtak nyerni Lionel Messiék ellen

Az észak-amerikai profi liga (MLS) 9. fordulójában a Keleti főcsoport listavezetője, a Lionel Messivel, Luis Suarezzel, Sergio Busquetssel és Jordi Albával felálló Inter Miami együttese látogatott a Nyugati főcsoport középmezőnyben helyet foglaló Sporting Kansas Cityhez. A Sporting KC kezdőjében ott volt a magyar válogatott támadó, Sallói Dániel is.

fotó: AP NewsA találkozót jobban kezdte a Sporting, amely már a 6. percben megszerezte a vezetést. Egy félpályás labdaszerzést követően középen vezetett támadást a hazai csapat, majd Rémi Walter passzolt a jobboldalon érkező Erik Thommyhoz, aki a 16-oson belülre érve jobbal nagy gólt lőtt. (1-0)

fotó: Emily Curiel

Nem túl sokáig örülhettek a Sporting szimpatizánsok, hiszen a 18. percben Lionel Messi megmutatta zsenialitását. A 36 éves argentín támadó mélységből indította a beinduló Diego Gomezt, aki ziccerben a bal alsóba passzolt. (1-1)

5 perccel később megint csak Messi volt a főszereplő, ezúttal Jordi Alba beadása találta meg a 8x-os Aranylabdás fejét, de mellé fejelt. Ezek után nem sokkal megint csak Alba és Messi volt a két főszereplő, hasonló leosztásban, Alba volt az előkészítő, Messi pedig 16 méterről lőtt, de Melia kapus védeni tudott.

A 41. percben szabadrúgáshoz jutott az Inter Miami együttese, amelyet természetesen Lionel Messi végzett el, de a 26 méteres ballábas lövése a kapu mellé csavarodott. A túloldalon Agada adott le egy lövést fordulásból, ám azt védte magabiztosan Callender.

fotó: AP

A második félidő elején is a vendégek kerültek helyzetbe, egy beadást követően Luis Suárez lőtt a kapus kezébe. Nem sokkal később már nem volt ilyen szerencséje a hazai együttesnek, mivel egy labdavesztést követően Messihez került a labda, aki 22-23 méterről jobbal óriási gólt lőtt a bal felsőbe. (1-2)

fotó: Getty Images

7 perccel a gólt követően jött az egyenlítés: Sallói Dániel szöglete egy vendég védőről került Thommy elé, aki jobbal a baloldali kapufa segítségével gólt szerzett. (2-2)

Ezek után nem nagyon történt semmi, leginkább mezőnyben folyt a játék, és nem engedett túl sokat egymásnak a két csapat.

Aztán a 71. percben megint csak előnybe került az Inter Miami: egy újabb saját térfélen eladott labdából indult az egész támadás, Gomez adott középre Suareznek, aki közelről a kapuba lőtt. A korábbi klasszis uruguayi csatár már oldott meg nehezett helyzeteket is karrierje során. (2-3)

A mérkőzés végén Suarez duplázhatott volna, ám gyenge emelése a kapus kezében kötött ki, így végül a klasszis játékosokat a soraiban tudó Inter Miami 3-2-re legyőzte a Sallói Dániellel felálló Sportingot. Érdekesség, hogy a találkozót több mint 72 ezer ember tekintette meg a helyszínen.