Július óta tartó szériákat szakított meg a Honvéd Kozármislenyben

A Kozármisleny-Honvéd összecsapással rajtolt el a Merkantil Bank Liga a 2024-es naptári évben február 3-án 14 órától a Kozármislenyi Stadionban.

Verőfényes napsütésben és tavaszi időjárásban fogadta a Kozármisleny a tizennégyszeres magyar bajnokot és nyolcszoros kupagyőztest. A mérkőzés az egész várost megmozgatta, a vendégszektor pedig teljesen megtelt.

A hazaiaknál több alapember hiányzott, mint például a Bozsik Arénában asszisztig jutó Kozics Barnabás, míg a kispestieknél Dúzs, Lovric, Átrok, Szabó T., Simon és Kundrák sem tudott Csertői Aurél rendelkezésére állni.

Imponáló mérleggel várta a mérkőzést a Kozármisleny, hiszen eddig 3 alkalommal játszott a Honvéd ellen és mindig nyert a baranyai kisváros csapata, ráadásul mindig 2-1-re. A jelenlegi keretekből Kirchner Krisztián és Beke Péter már a 2015-ös meccsen is eredményes volt, míg Benczenleitner Barna, Gajág Gergő és Vajda Roland a két csapat augusztusi meccsén talált a hálóba.

A Kozármisleny kezdte kicsit veszélyesebben az első félidőt, de a Honvédnak voltak nagyobb helyzetei. Kerezsi 100%-os helyzetét Lékai Soma hárította lábbal egy jobb oldali támadás után. Lékai augusztusban több emberfeletti bravúrral segítette győzelemhez a Kozármislenyt. A 33. percben azonban hibázott, hiszen eltarolta Bobál Gergelyt, Holman Dávid pedig gólra váltotta a megítélt tizenegyest, ezzel megszerezte a vezetést a vendégcsapat. A második félidő elején azonnal egyenlített Horváth Péter, majd egy ajtóablak ziccer után Kerezsi második helyzetét is védte Lékai. Ezután nem alakult ki nagy helyzet, egyedül Turi veszélyes lövését kellett védenie Tujvelnek. A 80. percben Krajcsovics Ábel kapott hatalmas labdát Bobál Gergelytől a bal szélre, Lékai azonban lecsente a labdát a ziccerben kitörő támadó lábáról, Holman duplázását a védők rúgták ki a gólvonal előtt, a triplázásba pedig Lékai ugyan belekapott de a labda a hálóban kötött ki, így újra megszerezte a vezetést a Honvéd. A Kozármisleny ezt követően mindent megtett az egyenlítésért és egy rendkívül izgalmas utolsó 10-15 percet láthattak a szurkolók. Füredi átlövése a kapufán csattant a hosszabbításban, így a mislenyiek nem tudtak pontot menteni, a Budapest Honvéd idegenbeli győzelmével ideiglenesen a 6. helyre lépett elő a tabellán.

Érdekesség, hogy még a július végi 1. fordulóban kapott ki utoljára otthon a Kozármisleny és nyert idegenben bajnoki mérkőzést a Budapest Honvéd. Fél éves sorozat zárult le a mai mérkőzéssel mindkét oldalon. Holman Dávid egyébként 2023. március 25. után szerzett ismét akciógólt, akkor egy Slovan II.-FK Dub meccsen volt eredményes.

Kozármisleny: Lékai – Schuszter, Gajág, Füredi, Turi – Nagy E. (Major, 85.), Horváth D. – Molnár Á., Horváth P. (Tóth Z., 80.), Kirchner – Daru (Vajda R., 61.)

Budapest Honvéd: Tujvel – Eördögh, Szabó A., Kálnoki-Kis, Benczenleitner – Lőrinczy (Keresztes, 67.), Adorján (Bocskay, 87.), Holman – Kerezsi (Nyitrai, 78.), Bobál G., Krajcsovics

HR-Rent Kozármisleny 1-2 Budapest Honvéd (Horváth P. 48′ ill.: Holman 34′, 79′)