Négy fiatal játékos kapott profi szerződést Kisvárdán

Az OTP Bank Liga NB1-ben szereplő Kisvárda Master Good FC hivatalos oldalán jelentette be, hogy profi szerződést kapott az akadémia négy fiatalja, név szerint Kancsij Artúr, Osztrovka Maxim, Szikszai Hennagyij és Ésik Ákos.

fotó: Kisvárda FC

,,Jelentős mérföldkőhöz érkezett klubunk – kedden este négy olyan akadémista futballista írta alá első profi szerződését a kisvárdai csapathoz, akik a preakadémiai képzést érintő kezdeti lépéseket is a Várda Labdarúgó Akadémia kötelékében tették meg. Akik figyelik a Várda LA történetét, ismerős számukra e négy név – szerencse a korosztályos válogatottak szövetségi edzői számára is. A fiatalemberek mostanra kivétel nélkül az NB3-ban szereplő tartalékcsapatunk keretéhez tartoznak, de a nem is annyira távoli jövő még fényesebb lehet a számukra.”áll a kisvárdai klub hivatalos közleményében.

A profi szerződést kapó játékosok közül a legfiatalabbak még csak 16 évesek, míg a legidősebb is csak a napokban lesz 18 éves. Kisvárdán az elmúlt néhány évben komoly infrastruktúrális és szakmai munka zajlik, amelynek köszönhetően az ország élmezőnyébe tartozik. Ezt korábban Korolovszky György, UEFA Pro-licences edző is megerősítette nekünk egy interjúban, aki korábban 5 évet dolgozott a Várda Labdarúgó Akadémián.

,,Korán reggel talent edzéseket tartottunk a gyerekeknek heti 4 alkalommal, akik edzés után mentek iskolába, majd délután megint edzésük volt, míg mi edzők előadásokat tartottunk heti két alkalommal. Eleve van egy nagyon komoly kiválasztási területük, amely bőven áthaladja az országhatárt is, tehát Ukrajnából és Szlovákiából hozzák a tehetséges játékosokat, illetve a Munkácsi Labdarúgó Akadémiával való kiváló kapcsolataikat is jól kihasználják. A Kisvárdai Labdarúgó Akadémiára még talán nyugaton is csettintenének, annyira komoly infrastrukturálisan és szervezésileg.”

fotó: Nemzeti Sport

Révész Attila, a Kisvárda sportigazgatója és a Várda Labdarúgó Akadémia igazgatója a fiatalokkal kapcsolatban elmondta, hogy hosszú távon számolnak a játékosokkal.

„A nálunk kapott képzés feljogosítja arra az itt előttünk álló játékosokat, hogy hamarosan az NB I-es csapatunkban, és majd még magasabb szinten is lehetőséghez jussanak. Velük a középtávú terveink is megvalósulhatnak, hogy a klubunk a saját nevelésű játékosokra helyezze a hangsúlyt. Az idáig vezető munkát szeretném megköszönni, nemcsak a játékosoknak, hanem a kollégáknak is, hogy megélhettük, a legtehetségesebbnek tartott neveltjeink profi szerződéshez jutottak. Ezáltal megnyílik a lehetőség előttük, hogy a profi futballban megfeleljenek a klubunk és a családjuk elvárásainak is. Sok sikert kívánok nekik, de felhívom a figyelmüket arra is, hogy az ő magatartásuk példaként kell, hogy szolgáljon a többi akadémista előtt is.”

fotó: Kisvárda FC

Szentes Lázár, a Várda Labdarúgó Akadémia szakmai igazgatója egy igazán stílszerű példával illusztrálta az esemény jelentőségét.

,,A futballban mi is a ziccer? Az, amikor a kapufáról eléd pattan a labda, a kapus fekszik az ötösön, a kapu pedig üres. Ez a mostani egy ekkora ziccer, nincs más dolgotok, mint a kapuba lőni a labdát.”

Dr. Seszták Miklós országgyűlési képviselő és a klub mentora is a kapufát hozta fel beszédében.

„Kemény Dénes, háromszoros olimpiai bajnok vízilabda szövetségi kapitány mondása, hogy a kapufa éle mindig igazságos, mert annak a lövését segíti a gólvonal mögé, aki megdolgozott érte. Azt kívánom nektek, hogy a ti lövésetek a kapufáról mindig a gólvonal mögé pattanjon. A piramis építését sem lehet felülről kezdeni, hanem csakis az alapoktól, a mi klubunk életében ennek a bizonyos piramis építésének nagyon fontos mérföldkövéhez érkeztünk azáltal, hogy négy saját nevelésű játékos is profi szerződéshez jutott.”

fotó: Kisvárda FC