Montenegrói válogatott csatárt vett kölcsön a DVTK

Az OTP Bank Liga NB1-ben szereplő DVTK a hivatalos oldalán tudatta, hogy egy évre kölcsönvették az orosz élvonalban szereplő Lokomotiv Moszkva egyik játékosát, Marko Rakonjacot. A 24 éves montenegrói válogatott támadó már a felkészülést is a miskolci együttesnél kezdte meg.

fotó: DVTK

,,Örülök, hogy a Diósgyőr játékosa lehetek, mert az a Vajdaságból is jól érzékelhető, hogy az OTP Bank Liga minősége évről évre javul, és a DVTK meghatározó tagja a mezőnynek. Az is Diósgyőr mellett szólt, hogy imádok nagy közönség előtt játszani, és ahogy a videókon láttam, itt lesz erre lehetőségem. Egy kisebb betegség miatt nem játszottam az egymás elleni téli felkészülési meccsen Spanyolországban, de láttam a találkozót, és a meccs után meg is állapítottuk a társakkal, hogy jó kis csapat ez a Diósgyőr. Amikor megkeresett a DVTK, akkor elsőként ez az élmény jutott eszembe, majd a magyarországi csapattársamnál, Soós Bencénél érdeklődtem, aki megerősített abban, hogy érdemes elfogadni egy ilyen nagy múltú klub ajánlatát. Tetszik a DVTK által felvázolt jövőkép, a létesítmények, különösen a stadion, ami még hangulatosabb lesz, amikor megtelik szurkolókkal. Ezt követően sokat beszéltem Vladimir Radenkovic-csal – akivel dolgoztam együtt a Crvena zvezdánál -, és ő meggyőzően ecsetelte, hogy milyen játékot szeretne látni a pályán, és milyen szerepet szán nekem. Persze azt egyszer sem hallottam a szájából, hogy fix kezdőjátékos leszek.”mondta első diósgyőri interjújában Marko Rakonjac.

Marko Rakonjac szülővárosában, Bijelo Poljeban kezdett el focizni, majd a belgrádi Cukaricki játékosa lett, ahol fokozatosan építették be az első csapatba, és amikor 26 bajnokin 11 gólt szerzett, akkor Oroszországba értékesítették a játékjogát. Eközben folyamatosan tagja volt hazája korosztályos válogatottjainak, majd 2022-ben a Görögország ellen megnyert mérkőzésen bemutatkozott az A-válogatottban is. Az előző idényben a moszkvai Lokomotiv kölcsönjátékosaként a topolyai FK TSC-ben szerepelt, és a bajnoki mérkőzések mellett pályára lépett a BL-selejtezőben, valamint az EL-csoportkörben a West Ham United, a későbbi EKL-győztes Olympiakosz és a Freiburg ellen is.

fotó: DVTK

,,Szabó Levente távozásával szükségünk volt egy fejlődőképes, de már nem tapasztalatlan középcsatárra. Marko Rakonjac a szerb élvonalban már bizonyított, nem véletlenül vásárolta meg a játékjogát a moszkvai Lokomotiv, azonban az orosz első osztály még túl nagy lépés volt neki. Ám a tárgyalások során az is kiderült, hogy továbbra is számítanak rá, ezért nem is engedték el, csak kölcsönbe érkezik Diósgyőrbe. Bízom benne, hogy ez az év hozza el számára a külföldi áttörést." - mondta a dr. Bajúsz Endre, a DVTK sportigazgatója.