Mészöly Géza megerősítette, két támadó is az Újpest célkeresztjében

Három napja jelentette be az NB1-ben szereplő Újpest FC, hogy a menesztett Nebojsa Vignjevic helyét Mészöly Géza veszi át a csapat élén. Az 56 éves tréner ennek köszönhetően közel 7 év után tért vissza a magyar labdarúgás legmagasabb osztályába, míg Újpesten 12 év után vállalt újra munkát. Mészöly Géza ezzel harmadik korszakát kezdte meg a IV. kerületi lila-fehér klubnál, akikkel korábban két ezüstérmet szerzett.

fotó: Újpest FC

Mészöly Géza az M4 Sport Nemzeti Sporthiradó című műsorában beszélt a klub megkereséséről, valamint arról, hogy szeretné levenni a csapatról a görcsösséget, ami jellemzi őket mostanság.

„Hihetetlenül jó érzésekkel töltött el vissza térni Újpestre, főleg úgy, hogy egy komoly feladatot kaptam. Jártam az Újpest meccseire, de most, hogy ismét az Újpest sikeréért tudok küzdeni, hátborzongató érzés. Több száz üzenetet kaptam szurkolóktól, újpesti dolgozóktól, azzal a fajta lelkesedéssel szeretnék dolgozni ami most bennem van, azt szeretném átadni a játékosoknak.kezdte az 56 éves szakember. A legfontosabb feladatom, hogy a görcsösséget feloldjuk és visszaadjuk a játékosoknak a hitet. Tudom ez mivel jár, hiszen amikor először voltam az Újpest edzője, akkor is a nyolcadik helyen vettem át a csapatot. Igyekszem lelkesedéssel, szívvel, szakmai alázattal, a rutinommal elérni, hogy ne görcsöljenek. Egyszerűen élvezni kell, még ha tudjuk is mik az elvárások velünk szemben.”

Korábbi cikkünkben mi is beszámoltunk arról, hogy az új tulajdonosi kör szeretné megerősíteni a csapat keretét. A MOL listáján olyan futballisták szerepelnek a hírek szerint, mint Novothny Soma (Vasas FC), Stefan Drazic (Mezőkövesd), Lirim Kastrati és Kapser Larsen. (mindketten Fehérvár FC)

Mészöly Géza megerősítette, hogy lehetnek még érkezők február 14-ig, valamint azt, hogy a klub tárgyalásokat folytat Novothny Somával és Stefan Draziccal, mivel mindketten komoly erősítések lennének a csapat számára.

„Jobbnak tartom a csapatot annál, mint amit az utolsó kilenc meccsen mutatott. Jó lenne még február 14 előtt pár játékost szerződtetni, de most csak arra fókuszálok, kik vannak bevethető állapotban. Vannak ugyan sérültjeink, betegeink, eltiltottjaink, de az a cél, hogy a hétvégi bajnokin a lehető legjobb állapotú csapat legyen majd a pályán. A háttérben megy új játékosokkal a tárgyalás, de ők maximum a jövő héten érkezhetnek. Van egy listánk, akikkel szeretnénk dolgozni a jövőben, és megpróbáljuk őket most leigazolni. Novothny Soma már letette névjegyét Újpesten, valamint én ismerem személyesen, még a magyar utánpótlás-válogatottból Ő egy olyan játékos, aki nagy segítségére lehet majd a csapatnak. Ott van még Stefan Drazic is, aki azért egy komoly erősség lenne számunkra.”

Novothny Soma az idei szezonban 19 tétmérkőzésen lépett pályára Vasas mezben, amelyeken 8 gólt szerzett, valamint kiosztott 2 gólpasszt is. A támadó számára nem lenne ismeretlen a környezet, hiszen korábban két alkalommal is erősítette a lilákat. Összesen 87 alkalommal ölthette magára az Újpest mezt, amelyeken 34 gól és 5 gólpassz volt a mérlege.

Az elmúlt időszakban kikerült a feljutásért harcoló Vasas FC keretéből a 29 éves támadó, és a hírek szerint az Újpest mellett a DVTK is élénken érdeklődik iránta, de úgy néz ki, hogy az Újpest lesz a befutó.

fotó: Újpest FC

A 31 éves szerb támadó 19 tétmeccsen kapott lehetőséget az idei szezonban a matyóföldiek szerelésében, amelyeken 8-szor rezgette meg az ellenfelek kapuit, valamint kiosztott két asszisztot is. Drazicot a téli átigazolási szezon során már összeboronálták a Ferencvárossal és a Fehérvárral is, de ha a Mezőkövesd pénzt szeretne kapni belőle, akkor most kell eladniuk, hiszen Drazic szerződése a nyáron lejár.

fotó: Mezőkövesd Zsóry FC

A DVTK ellen tér vissza tétmérkőzésén Mészöly Géza a lila-fehérek kispadjára, aki szerint nem lesz könnyű meccs Miskolcon, de bízik csapatában és az újpesti szurkolókban.

„Hihetetlenül örülök a lehetőségnek, de tisztában vagyok vele, kemény munka vár rám Újpesten. Nem lesz egyszerű a Diósgyőr ellen játszani, hiszen Miskolc egy hatalmas fellegvár a magyar labdarúgásban. Edzőként megfordultam már a régi és az új stadionban is, és jól ismerem a DVTK szurkolóit, pokoli hangulatot tudnak teremteni. Bízom a szurkolók segítségében is, de azzal is tisztában vagyok, a csapatnak kell behergelni a közönséget.”

A szakember már megtartotta harmadik újpesti korszakának első edzését, amely a képek tanúsága szerint elég jó hangulatban telt.

Az Újpest FC jelenleg az OTP Bank Liga 10. helyén áll 21 megszerzett ponttal, és mindössze 6 pontra van a kiesőzónától.