A MOL megkezdi a bevásárlást Újpesten? – négy új kiszemeltje van a fővárosi lila-fehéreknek

Mint arról korábban beszámoltunk, kedden délután megszületett a megállapodás a MOL Vagyonkezelő Zrt. és az Újpest 1885 Futball Kft. tulajdonosa között, amelynek értelmében a MOL-csoport leányvállalata többségi tulajdont szerez az Újpest FC-t üzemeltető kft-ben, amelynek köszönhetően új időszámítás kezdődik a főváros IV. kerületében.

fotó: Újpest FC

A MOL célja egyértelműen az, hogy az Újpest együttese visszakerüljön a méltó helyére a labdarúgásban, és ennek érdekében szeretnék minőségi labdarúgókkal megerősíteni a keretet.

A téli átigazolási szezon folyamán eddig Albi Doka és Davit Kobouri érkezett, utóbbit éppen szerdán mutatták be Újpesten, de a hírek szerint a leendő tulajdonosi kör szeretne további játékosokat leigazolni.

fotó: Újpest FC

Korábban már mi is megírtuk, hogy a lila-fehérek élénken érdeklődnek Novothny Soma iránt. A 29 éves támadó az elmúlt időszakban kikerült az NB2-ben szereplő Vasas FC keretéből, amely már annak a jele lehet, hogy távozik Angyalföldről. Úgy tudni, hogy a DVTK és az Újpest harcol most a kegyeiért, de korábban szóba hozták őt a Pakssal, a Kisvárdával és Nyíregyházával.

Novothny Soma az idei szezonban 19 tétmérkőzésen lépett pályára, amelyeken 8 gólt szerzett, valamint kiosztott 2 gólpasszt is. A támadó számára nem lenne ismeretlen a környezet, hiszen korábban két alkalommal is erősítette a lilákat. Összesen 87 alkalommal ölthette magára az Újpest mezt, amelyeken 34 gól és 5 gólpassz volt a mérlege.

Úgy tudni, hogy az Újpest és a Vasas egy csereüzletben gondolkodik, amelyben Novothny Soma az újpestiekhez kerülne, míg Kiss Tamás az angyalföldiekhez.

fotó: Újpest FC

A hírek szerint egyeztetés zajlik már a Fehérvár FC-vel is, hogy a csapat két játékosát, nevezetesen Kasper Larsent és Lirim Kastratit is kölcsönvennék a fővárosiak.

A 31 éves dán védő az idei szezonban csak hat bajnokin lépett pályára, és állítólag hajlik afelé, hogy klubot váltson, míg a 25 éves koszovói válogatott jobbszélső 18 tétmérkőzésen 4 gólt és 2 gólpasszt szerzett, de Nejc Gradisar és Nicolás Stefanelli érkezésével kiszorult a fehérváriak kezdőcsapatából, így ő sem zárkózik el távozás lehetőségétől. A Nemzeti Sport újságírója, Pór Károly szerint viszont a játékosok nem szívesen igazolnának a fővárosba.

fotó: Fehérvár FC

De ez még nem minden, hiszen az Újpest állítólag szeretné megszerezni a szintén NB1-es Mezőkövesd 31 éves szerb támadóját, Stefan Drazicot. A támadó 19 tétmérkőzésen lépett pályára az idei szezonban a matyóföldiek szerelésében, amelyeken 8-szor rezgette meg az ellenfelek kapuit, valamint kiosztott két asszisztot is. Drazicot a téli átigazolási szezon során már összeboronálták a Ferencvárossal és Fehérvárral is.

fotó: MTI

A lila-fehér klub korábbi közleménye szerint még várhatóak érkezők február 15-ig, de az már csak a jövő zenéje, hogy kik lesznek az új téli szerzemények.