Meghiusult a tulajdonosváltás az Újpestnél

Az Újpest FC közleménye

„2021. május 13-án megállapodás született a klub eladására vonatkozóan, mely megállapodást az átvilágításokat, pénzügyi vizsgálatokat követően 2022. január 28-án szerződésben rögzített a két fél. Ezen szerződés tartalmazza a cégek átírásának, így a klub tulajdonosváltásának minden feltételét, melyet Roderick Duchatelet és Kovács Zoltán aláírásával hitelesített. A szerződő felek a megállapodásban foglaltakhoz szigorúan tartották magukat, vagyis a híresztelésekkel ellentétben a világgazdasági helyzet változásai, a csapat által elért eredmények, és egyéb tényezők NEM befolyásolták a klub szerződésben rögzített vételárát.  

A megállapodás 2022. június 30. napjában határozta meg a kifizetés határidejét, amely feltétel nem teljesült, így a kontraktusban foglaltak értelmében a szerződés a mai nappal automatikusan érvényét veszíttette.

Roderick Duchatelet az alábbi nyilatkozattal kommentálta az eseményeket: „Nagyon sajnálom, hogy nem tudtuk véglegesíteni a megállapodásunkat. Őszintén hittem, hogy ez a lehető legjobb, ami a klubbal történhet.

Köszönöm szépen Kokónak az egész folyamat során a nagyon korrekt hozzáállását, segítőkészségét és a rengeteg erőfeszítést, amit beletett, hogy az üzlet létrejöhessen. Amennyiben egyéb fejlemény történik a klub eladásával kapcsolatban, természetesen mindenkit időben értesítünk.”

„Tudom, hogy a szurkolók most elmondhatatlanul csalódottak, és nekem is ugyanúgy fáj, hogy nem sikerült tető alá hozni a tulajdonosváltást, hiszen nem erre készültünk, nem ezért dolgoztunk keményen az elmúlt hónapokban.” – mondta el Kovács Zoltán. „Amikor januárban megállapodtunk az Újpest FC megvásárlásáról, még nyoma sem volt a mára kialakult bizonytalan világgazdasági folyamatoknak. Stabil pénzügyi hátteret szerettünk volna a klub mögé tenni, de a váratlan események olyan helyzetet teremtettek, amire nem lehetett felkészülni, és aminek következményeként sajnos most nem tudott megvalósulni a tranzakció.

Aki ismer, tudja: az Újpest nagyon fontos része az életemnek, ezért – ahogy a pályán sem adtam fel soha – nem adom fel. Továbbra is küzdeni fogok azért, hogy utat találjak a klub megvásárlásához, és megvalósíthassuk az Újpest múltjához méltó jövőbeli terveinket, új korszakot kezdhessünk együtt, a szurkolóinkkal. 

A helyzettől függetlenül, mint mindig, most is bízom benne, hogy sikeres év áll a klub előtt, Hajrá, Lilák!”