Meghíúsulni látszik az Újpest egyik igazolása – török csapat happolja el a lila-fehérek elől a szerb védőt

Ma délelőtt még arról számoltunk be, hogy az OTP Bank Liga NB1-ben szereplő Újpest FC szeretné szerződtetni az szerb élvonalbeli FK Vozdovac 25 éves belső védőjét, Filip Damjanovicot. Szerb sajtóhírek szerint a játékos már elhagyta a csapat ciprusi edzőtáborát, de úgy néz ki, hogy nem Magyarország lesz karrierje következő állomása.

fotó: Csakfoci.hu

Az ügy nagy fordulatot vett, hiszen a szerb válogatott védő végül Törökországban fog kikötni, legalább is erről árulkodik a török élvonalban szereplő Konyaspor hivatalos közleménye.

,,Konyaspor tárgyalásokat kezdett Filip Damjanovic klubjával, az FK Vozdovaccal a védő átigazolásáról. A szerb labdarúgó orvosi vizsgálatokra és további tárgyalásokra érkezett Konyába. Mindezt tájékoztatásul közöljük a nyilvánossággal.”

A szerbiai mozzartsport.com úgy tudja, hogy Damjanovic anyagilag jobb ajánlatot kapott a Süper Lig 18. helyén álló Konyasportól, így ügynökével együtt inkább Törökország felé vették az irányt Újpest helyett.

Az Újpestre pedig ráfért volna az erősítés védő poszton, hiszen Milos Kosanovic és Marten Kuusk is távozott a belső védő pozícióból, ráadásul Damjanovic lett volna a lilák legmagasabb értékű futballistája, a maga 1,5 millió eurójával.