Továbbra is a Ferencváros egyik legjobbját akarja a mexikói Pumas

César Luis Merlo, mexikói újságíró értesülései szerint a mexikói élvonalban a bajnoki címre hajtó UNAM Pumas együttese továbbra sem tett le az NB1-ben szereplő Ferencvárosi TC 24 éves brazil támadójának, Marquinhosnak a megszerzéséről.

fotó: Ferencvárosi Torna Club

Az am.com.mx oldal 334 ezer követővel rendelkező újságírója úgy tudja, hogy a Pumas már ajánlatot is tett a Ferencvárosnak a játékosért, de erre a fővárosi zöld-fehérek még nem válaszoltak. A klub ügyeiben általában jól értesült Üllői 129 nevű szurkolói oldal szerint valóban érdeklődik a mexikói klub Marquinhos iránt, de konkrét ajánlatig még nem jutottak el.

A traszfert segítheti a Pumas jelenlegi brazil vezetőedzője, Gustavo Lema is, aki jól ismeri Marquinhost még az Atlético Mineiróból, viszont az idő a mexikóiakat sürgeti, hiszen február elsején zárul az átigazolási időszak a számukra. Jelenleg a csapat elsőszámú kiszemeltje a Ferencváros brazil támadója, ráadásul egy játékos távozásának köszönhetően felszabadult egy „nem mexikói” labdarúgónak fenntartott kvóta. A megszerzése viszont nem ígérkezik egyszerűnek, hiszen a játékos szerződése 2026 nyaráig érvényes a zöld-fehéreknél, és jelenlegi piaci értéke 3 millió euróra tehető, és vélhetően a klub komoly árat kérne egyik legjobbjáért.

Az alacsony termetű, kiváló cselezőkészséggel és sebességgel megáldott Marquinhos igazi alapembere lett az idei szezonban a Fradinak, hiszen 29 tétmérkőzésen 5 gól és 4 gólpassz áll a neve mellett, jelenleg pedig társaival készül Spanyolországban a tavaszi szezonra.

fotó: Ferencvárosi Torna Club