Máté Csaba: ,,Nehéz ritmus ez, de szerencsére hozzászoktunk már”

A Ferencváros együttese csütörtök este lép pályára a máltai Hamrun Spartans otthonában a Konferencia-Liga selejtező harmadik fordulójának első mérkőzésén. A mérkőzés előtti sajtótájékoztatón Máté Csaba nyilatkozott a sajtó képviselőinek.

Hamrun Spartans - Ferencváros: Újabb kötelező továbbjutás előtt a Fradi -  Sportfogadás

Mint ismert, a Fradi 3-0-ás összesítéssel búcsúzott a feröeri KÍ Klaksvík ellen a Bajnokok Ligája selejtező első fordulójában, majd onnan a Konferencia-Ligába került, ahol a legutóbbi fordulóban az ír Shamrock Rovers ellen egy magabiztos 6-0-ás összesítéssel jutott tovább.

Máté Csaba a sajtótájékoztatón kiemelte, hogy a Fehérvár FC elleni bajnoki óta a regeneráláson van a hangsúly és a Hamrun elleni mérkőzésen szeretnék a bajnokin elkövetett hibákat elkerülni.

fotó: http://fradi.hu

„Nehéz ritmus ez, de szerencsére hozzászoktunk már, fontos, hogy jól menedzseljük a helyzetet, és ne legyen sérülés. Minden meccsen szeretnénk elkerülni, hogy gólt, gólokat kapjunk, az pozitív, hogy amikor hármat kaptunk, sikerült ötöt szereznünk. Átnéztük, elemeztük a történteket, fontos, hogy mindenki levonja a megfelelő konzekvenciákat. Fontos lesz az, hogy jól védekezzünk, nemcsak csütörtökön, hanem az előttünk lévő időszakban is.

Újságírói kérdésben elhangzott, hogy a Hamrun eddigi meccsein viszonylag sok sárga lapot kapott, Máté Csaba szerint ez nem jelenti azt, hogy durva játékra kellene számítani.

„Keményen bele szeretnénk állni a párharcokba. Nem gondolom azt, hogy a máltai csapatból bárki sérülést szeretne okozni, ilyen fel sem merült bennünk. Fel kell vennünk a kesztyűt, biztos vagyok benne, hogy egy harcos, küzdelmes mérkőzés vár ránk, sok párharccal.”

Nagyon készülnek a máltai ultrák a Fradi fogadására - videó, képek

fotó: http://origo.hu

A Hamrun Spartans – Ferencvárosi TC Konferencia-Liga selejtező mérkőzést 19:30-as kezdettel rendezik meg a Ta’ Qali Nemzeti Stadionban. A találkozót az M4 Sport előben közvetíti.