A Puskás Akadémiától érkezett kapus a Fehérvár FC-hez

A Fehérvár FC hivatalos oldalán jelentette be, hogy kölcsönvette a Puskás Akadémia kapusát, Tóth Balázst. A 25 éves kapus egy évre érkezik Székesfehérvárra. A kölcsönszerződés tartalmaz egy vételi opciót, amellyel jövő nyáron élhetnek majd a fehérváriak. Tóth Balázst 22-es mezben láthatják majd a Vidi-szurkolók a pályán.

fotó: http://fehervarfc.hu

A 191 cm magas hálóőr 1997. szeptember 4-én született Kazincbarcikán, itt ismerkedett meg a foci alapjaival, majd 2008-ban igazolt a Puskás Akadémiához. Egy évig, 2012 és 2013 között a Vidi U17-es csapatát erősítette, együtt játszva többek között Spandler Csabával. A 2018/2019-es szezonban kölcsönben az NB II-es Csákvárban védett. Az élvonalban 2020 márciusában mutatkozott be a felcsútiak színeiben, egy Mezőkövesd elleni bajnokin. A 2020/2021-es szezonban a Nemzeti Sport az osztályzatai alapján az OTP Bank Liga legjobb kapusának választotta. 2021 júliusában a nemzetközi porondon felnőtt szinten is bemutatkozott az Európa Konferencia Liga selejtezőjében (korábban szerepelt az UEFA Ifjúsági Ligában is). Az NB I-ben eddig 76 bajnokin lépett pályára, ezek közül 23-szor nem kapott gólt.

Tóth Balázs a kapusok, Aissa Laidouni a mezőnyjátékosok legjobbja!

fotó: http://nemzetisport.hu

A kapust több alkalommal is behívták a magyar labdarúgó válogatottba, ám egyelőre nem sikerült védenie a nemzeti csapat szineiben. Fehérváron szeretné újra felépíteni magát, miután kiszorult a csapat kezdőjéből, hiszen Markek Tamás hétről-hétre komoly teljesítményt tett le az asztalra.

fotó: http://fehervarfc.hu

A kapus nyilatkozott a klub hivatalos oldalának:

,,Nagyon jó érzéssel töltött el, amikor hallottam a Vidi érdeklődéséről. Boldog voltam, és szerettem volna minél hamarabb itt lenni. Nagyon örülök, hogy egy ilyen nagy múltú, ilyen remek szurkolótáborral rendelkező klub játékosa lehetek. Izgatott vagyok az első edzésem előtt, sok leendő csapattársamat ismerem már, Fityóval, Csongvai Áronnal és Schön Szabolccsal a válogatott keretben is voltunk együtt, de nagyjából ismerem az egész keretet, nagyon várom a találkozást velük. Minél előbb szeretnék első számú kapusa lenni a Vidinek, ez a legfőbb célom. Csapatszinten pedig nagyon szeretném, ha a Vidi visszakerülni arra a polcra, ahol korábban volt. Úgy gondolom, jó úton jár a klub és sikerülni fog.”

A szerződés aláírása után Juhász Roland, a Fehérvár FC sportigazgatója is nyilatkozott:

,,Korábban is beszéltünk arról, hogy nagyobb versenyhelyzetet szeretnénk teremteni kapusposzton is, örülök, hogy sikerült ma pontot tennünk egy hosszú folyamat végére, és Balázs minket erősít a jövőben. A képességeit már többször bizonyítatta az élvonalban, most pedig egyértelműen az a célja, hogy nálunk bekerüljön a kezdőcsapatba, a válogatottnál pedig újra számításba vegyék a kerethirdetésnél. Fontos, hogy emberileg is egy erős és pozitív karakterrel bővült az öltöző, biztos vagyok benne, hogy gyorsan sikerül majd beilleszkednie és sikeresen szerepel majd Vidi-mezben is.”

fotó: http://fehervarfc.hu