Lőw Zsoltot is megkereste az Újpest – sajtóhír

Egy hónappal ezelőtt vált hivatalossá, hogy az NB1-ben szereplő Újpest FC új tulajdonosa a MOL-csoport lett, amelynek köszönhetően egy új időszámítás kezdődött a lila-fehér klubnál, és könnyen lehet, hogy hamarosan Magyarország egyik legjobb csapatát láthatjuk a főváros IV. kerületében.

A csapat új ügyvezető igazgatója, Benczédi Balázs a bemutatkozó interjújában már a jövőbeli tervekről is beszélt.

,,Természetesen elkezdtem a feladatok priorizálását és a következő szezonra való előkészületeket, de ezekről akkor szeretnénk részletes tájékoztatást adni, amikor eljött ennek az ideje. Elöljáróban annyit elmondhatok, hogy a lehető legjobbra törekszünk. Aki ide fog kerülni, vagy már itt dolgozik, annak az Újpest többet kell, hogy jelentsen, mint egy munkahely, ahová bejön, dolgozik, majd megkapja érte a fizetését.”

fotó: Újpest FC

A Mandiner a napokban arról írt, hogy a vezetőség elkezdte a tárgyalásokat, amelyek folyamatosan zajlanak, és a portál információi szerint már megkeresték Szalai Ádámot, a korábbi 86x-os magyar válogatott támadót, hogy legyen az Újpest új sportigazgatója, ám ő erre nemet mondott.

fotó: Getty Images

A Mandiner ezután arról írt, hogy egy másik ismert újpestit is megkerestek a közelmúltban a vezetők, a klubhoz millió szállal kötődő, a Megyeri úton nevelkedő Lőw Zsoltot, aki jelenleg a Bayern Münchennél dolgozik Thomas Tuchel vezetőedző asszisztenseként, ám már korábban hivatalossá vált, hogy a szezon végén távozniuk kell a bajoroktól, és ezt szeretnék kihasználni a lila-fehér klub vezetői, és szeretnék őt leültetni a kispadra.

fotó: Getty Images

A 44 éves szakember megszerzése nem számít egyszerűnek, mivel német sajtóhírek szerint egyes Bundesligában szereplő csapatok is szeretnék őt vezetőedzőként a következő szezonban, így az Újpestnek topligás klubokkal kellene versenyezni, hogy megszerezzék a kiszemeltjüket.

Lőw Zsolt a Mandinernek elárulta, hogy valóban megkeresték itthonról.

,,Nem titok, megvolt már a részükről a kapcsolatfelvétel velem. Beszélgettünk sok mindenről, s abban egyeztünk meg, hogy kapcsolatban maradunk. Próbálok visszaadni valamit abból, amit a magyar futballtól kaptam. Az MLSZ-szel már régóta van egyfajta szakmai kapcsolatom, és ha az Újpest tulajdonosai is igénylik ezt a jövőben, akkor nekik is segíteni fogok. Persze, ha marad energiám a munkám mellett.”

Az újpesti drukkerek szeretnék, ha ő lenne a jövőben a csapat vezetőedzője, ám a szakember nem ilyen munkakörben segítene a negyedik kerületieken.

,,Nagyon kecsegtető, és jólesik, hogy bárki is gondolt rám. Bár hozzám ilyen hírek csak most jutottak el. Azt viszont ki tudom jelenteni, hogy a tulajdonosokkal folytatott beszélgetés során ilyesmiről szó sem volt. Az gondolom, nem most van itt az ideje, hogy én az Újpest edzője legyek. Nem tudom, lehet, egyszer így lesz, de nyilván azt is elképzelhetőnek tartom, hogy valamikor a magyar válogatott szövetségi kapitánya legyek. Persze az újpesti kispad is kecsegtető, hiszen negyedik kerületi gyerekként arról álmodoztam, hogy egyszer ott játszhassak, ez sikerült. Edzőként is szép kihívás lenne, csodás lezárása egy pályafutásnak. Szóval, mindent egybevetve, nem hiszem, hogy a közeljövőben lenne ennek bármi realitása. Úgy érzem, nekem továbbra is az a feladatom, hogy a külföldön megszerzett tudással, tapasztalattal, szakmai kapcsolatrendszerrel segítsem a magyar labdarúgást.”

fotó: Getty Images