HIVATALOS: Lezárult az adásvétel, a MOL-csoport az Újpest FC új tulajdonosa

Az OTP Bank Liga NB1-ben szereplő Újpest FC csütörtökön a hivatalos Facebook-oldalán jelentette be, hogy lezárult az adásvétel, aminek értelmében a klub új tulajdonosa a MOL-csoport lett, amelynek köszönhetően véget ért a Duchatelet-korszak a IV. kerületben, és rövidesen új időszámítás kezdődik a klubnál. Ami még változás a fővárosi lila-fehéreknél, hogy Benczédi Balázs lett az új ügyvezető igazgató, míg Ratatics Péter lett a klub új elnöke.

fotó: Újpest FC

,,Örömmel jelentem be, hogy lezárult az adásvétel, így a mai nappal a MOL-csoport lett az Újpest FC tulajdonosa. Új időszámítás kezdődik, ahol rengeteg munka vár ránk, de ez egyben azt is jelenti, hogy hosszú távra tervezünk. Tulajdonosként a célunk egy olyan Újpest felépítése, amely a múltjához méltó módon képviseli a lila-fehér színeket. Most az a legfontosabb, hogy a lehető legsikeresebben zárjuk a bajnokságot, nyártól pedig gőzerővel azon fogunk dolgozni, hogy mihamarabb sikereket érjünk el, és az Újpest újra a hazai futball meghatározó szereplője legyen.”idézi az Újpest közösségi oldala Ratatics Pétert, a csapat új elnökét.

Egyes hírek szerint a MOL Vagyonkezelő Kft. 6,2 milliárd forintot fizetett az Új Lila Labdarúgó Kft.-nek az Újpest 1885 Futball Kft. 100%-os tulajdonjogáért.

fotó: Újpest FC

Nem sokkal az adásvétel bejelentése után a lila-fehér klub egy interjút is készített az újonnan kinevezett ügyvezető igazgatóval, Benczédi Balázzsal, aki korábban futballozott Újpesten.

,,Munka és a hála! – kezdte Benczédi Balázs arra a kérdésre válaszolva, hogy mi jut eszébe először az ügyvezető igazgatói posztról. – Rengeteg munka vár ránk, amit el kell végeznünk. Az, hogy lezárult az adásvétel, még csak a kezdet. Minden, amit ezután teszünk, egyetlen cél felé kell, hogy mutasson, ez pedig a siker. Siker a pályán és azon kívül is. Mert az Újpestnek erről kell szólnia, erről szól a történelme alapján, benne van a klub DNS-ében. Azonban ehhez a szervezet minden területén fejlődnünk kell, és élnünk azzal a lehetőséggel, amit a MOL-csoport tulajdonosi szerepe nyújt.  A hála pedig azért, mert újpesti focistagyerekként rengeteget kaptam az Újpesttől, amit szeretnék a munkámmal viszonozni. Elsősorban a pályán kell sikeresnek lennünk, ez a legfontosabb. Hiszen ez határozza meg magának a klubnak a megítélését, amit a pályán látnak tőlünk a szurkolóink és a vetélytársaink. Ehhez azonban idő és energia szükséges. Szeretnénk megtalálni azokat a partnereket, akik ebben a folyamatban segíteni tudnak nekünk, és akikkel közösen tudunk lépni előre. Másodsorban boldog és mosolygós szurkolókat, akik támogatását eredményes játékkal és szép gólokkal fogjuk meghálálni.”

fotó: Újpest FC

Benczédi Balázs elmondta, hogy szeretnék a klubbal együtt lépcsőfokonként fejlődni, valamint megpróbálják visszacsábítani az újpesti drukkereket a Megyeri útra, de ehhez türelmesnek kell lenniük.

,,A fejlődés egy folyamat, ahol adott esetben át lehet ugrani lépcsőfokokat, de nem mindegy, melyikek azok. Fontos, hogy a fejlődési pályánk ívét nézzük a következő szezonokban, ott kell látnunk azt, hogy éppen hol tartunk. Az a szint, ahová el szeretnénk jutni jelenleg nagyon távolinak tűnhet, de ez Újpest, magasra kell tennünk a lécet, és mindenkinek annak kell alárendelnie magát, hogy ezt a szintet együtt megugorjuk. Ebben a szurkolóknak is fontos szerepük volt és lesz is, hiszen a támogatásuk egy szezonban pontokban mérhető. Tudom, de ez még inkább motivál a napi munkában, hiszen előttünk járnak, de ez nem jelenti azt, hogy ne lehetne őket utolérni. Azonban ez nem egyik napról a másikra fog megtörténni, nem olyan, hogy megnyomunk egy kapcsolót, és máris világos van a szobában. Éppen ezért fontos, hogy mindannyian türelmesek legyünk, és higgyünk abban a munkában, amit az edzők, vezetők és mindenki más végez a klubnál. Bizalmat kell szavaznunk egymásnak. Szisztematikus és kitartó munkában hiszek.”

Az Újpest legfontosabb célja az idei szezon végén, hogy bennmaradjon az NB1-ben, viszont a következő szezontól szeretnék a klubot megerősíteni. Benczédi Balázs zárásként még annyit megígért, hogy mindent megtesznek azért, hogy a csapat újra Magyarország egyik legsikeresebb csapata legyen.

,,Elöljáróban annyit elmondhatok, hogy a lehető legjobbra törekszünk. Aki ide fog kerülni, vagy már itt dolgozik, annak Újpest többet kell, hogy jelentsen, mint egy munkahely, ahová bejön, dolgozik, majd megkapja érte a fizetését. Az Újpest több, mint egy klub, az Újpest egy Család, amelyik jóban, rosszban összetart. Semmiképp sem szeretnék ígérgetésekbe bocsátkozni, csak annyit mondanék ezzel kapcsolatban, hogy minden tőlünk telhetőt megteszünk azért, hogy az Újpest újra olyan sikeres legyen, mint amire a múltja alapján hivatott, és öröm legyen meccsre járni!”

fotó: Nemzeti Sport

A Mészöly Géza által irányított Újpest jelenleg a 9. helyen áll az NB1-ben. A válogatott szünet utáni első fordulóban a Paks vendégei lesznek Csoboth Kevinék.