Kubatov Gábor: ,,Ez volt a legnehezebb szezonunk”

Mint arról korábban beszámoltunk, a Ferencváros együttese egy 0-0-s döntetlent játszott hazai pályán a Kisvárda ellen az OTP Bank Liga NB1 29. fordulójában, ám ez a döntetlen is elég volt a zöld-fehéreknek ahhoz, hogy zsinórban 6. alkalommal bajnokok legyenek, amely a klub számára már a 35. bajnoki elsőség volt.

fotó: Magyar Nemzet

Amíg a Groupama Aréna gyepén a játékosok együtt ünnepeltek a szurkolókkal, addig Kubatov Gábor, a Ferencvárosi Torna Club elnöke nyilatkozott az M4 Sportnak, amelyben értékelte az idei szezont.

,,Mindig azon jár az eszem, hogy valakinek több van zsinórban, hiszen az Újpestnek és az MTK-nak is több van. Bármilyen furcsa, ilyenkor mindig az új célokat nézem, most is ez a helyzet. A legnehezebb szezonunk volt a mostani, nemzetközi szinten is komoly ellenfelek ellen játszottunk, elfáradtunk benne, nyilván van egy kiégettség, ezt meg kell tanulni kezelni. Tavasszal is játszottunk kupameccset, csalódás volt, hogy akkor kiestünk, magasabb célokat tűztünk ki magunk elé. Az ellenfelek felkészülnek ellenünk, egyre jobb a bajnokság, egyre jobb csapatok állnak velünk szemben. Ne tévesszen meg senkit, hogy 15 ponttal vezetjük a bajnokságot, jövőre komoly csapatok jönnek. Újpesten tulajdonosváltás történt, úgyhogy lesz izgalom a következő bajnokságban is.”

A zöld-fehér klub első embere ezek után beszélt egy kicsit a nyári játékosmozgásról.

,,Jó lenne végre megtartani egy csapatot, de nem lehet. Jönnek játékosok, akiknek ha jól megy a játék, tovább tudnak igazolni. A Ferencvárosnak ez a célja.”

Kubatov Gábor zárásként a csapat tavaly szeptemberben kinevezett szerb edzőjéről, Dejan Stankovicról is beszélt. Az 58 éves sportvezető szerint a bajnoki cím egyik kulcsa az a 45 éves szakember remek munkássága.

,,Ő egy tipikus szerb, nem hagyja, hogy csak félgázon menjünk. Ő maga is ezer fokon ég és a csapatot is kezdi magával húzni. Szeret itt lenni, ez is jó érzés, sok támogatás nyújtunk ki, például legutóbb is mondtam neki, hogy legyen a fia és a családja mellett.”

fotó: MTI

A Ferencváros szezonjának még távolról sincs vége, hiszen a bajnoki cím mellett a MOL Magyar Kupát is szeretnék elhódítani, ám ahhoz túl kell jutniuk az NB2 listavezetőjén, a Nyíregyháza Spartacus FC-n szerda este.