Kovács Zoltán visszatért Újpestre, ezúttal főtanácsadóként

A labdarúgó OTP Bank Liga NB1-ben szereplő Újpest FC a hivatalos Facebook-oldalán jelentette be, hogy visszatér a csapat kötelékébe a klub korábbi közönségkedvence, Kovács Zoltán. Az 50 éves szakember korábban sportigazgatóként segítette a lila-fehér klubot, de most főtanácsadóként segíti Ratatics Péter elnök és Benczédi Balázs ügyvezető munkáját.

fotó: Újpest FC

A korábbi válogatott támadó először az 1996/97-es idényben szerepelt Újpesten, majd 1998 és 2000 között, a 2002/2003-as szezonban, valamint 2004-től 2008-ig játszott a negyedik kerületieknél. Játékoskarrierjét követően utánpótlás-igazgatóként dolgozott az Újpestnél, majd másfél éven keresztül sportigatgató volt. Ezt követően került Diósgyőrbe, majd 2014 nyarán újra Újpesten tevékenykedett sportigazgatóként. 2015 augusztusától hat éven keresztül a Vidi sportigazgatója volt.

,,Sokkal jobban örültem, mint amennyire meglepődtem. Óriási büszkeséggel töltött el. Nem gondoltam, hogy amióta sportigazgatóként kiléptem a székházból, ilyen sok idő fog eltelni, de hál'Istennek eljött az a pillanat, hogy bár nem sportigazgatóként, hanem más titulusban, de visszatérhetek sikereim helyszínére." mondta Kovács Zoltán az újpesti klubhonlap videóinterjújában.

forrás: https://www.youtube.com/watch?v=tj4m_u2Klak

Az Újpest együttese a legutóbbi fordulóban biztosította be a jövő évi NB1-es tagságát a DVTK elleni 7-0-s sikerrel, így mostantól nyugodtabban futballozhatnak a IV. kerületben. A következő körben a magyar élvonal két lila-fehér csapata, az Újpest és a Kecskemét találkozik egymással a Megyeri úton.