Böde Dániel további egy évig marad Pakson

A labdarúgó OTP Bank Liga NB1-ben szereplő Paksi FC a hivatalos oldalán jelentette be, hogy további egy évvel meghosszabbították a nyáron lejáró szerződését a klub legendás alakjának, Böde Dánielnek. A 37 éves korábbi magyar válogatott támadónak ez lesz karrierje 12. szezonja a tolnai csapatnál.

fotó: Nemzeti Sport

,,Még egy év biztosan! Örömmel jelentjük, klubunk és Böde Dániel megállapodott a folytatásról!” – áll a paksi klub hivatalos közleményében.

„Úgy érzem, továbbra is jó erőben vagyok. Talán a mostani szezonban is volt egy-két olyan mérkőzés, ahol segíteni tudtam a csapaton. Amíg segíteni tudok a klubnak, valamint élvezem a játékot, addig csinálom. Jelenleg a sok közül egy statisztika foglalkoztat, a Varga László rekordja, és ezt szeretném megdönteni.” - nyilatkozta a csapat rutinos támadója a hosszabbítást követően.

fotó: Nemzeti Sport

Böde Dániel nem sokkal később az M1 aktuális csatornának elmondta, hogy jól érzi magát Pakson.

„Szeretek focizni, edzést is ritkán hagyok ki, nincs semmi különösebb titok. Itt nőttem fel, itt nevelkedtem, itt vannak a barátaim, a családom, magától értetődő volt, hogy maradok.” 

A veterán csatár korábban hét évet játszott a Ferencvárosban, és jövő szerdán éppen a bajnok zöld-fehérekkel találkozik a Paks a MOL Magyar Kupa döntőjében.

,,Egy ilyen mérkőzésen minden megtörténhet, persze tudjuk, hogy nem mi vagyunk az esélyesek, de mindent meg fogunk tenni, hogy elhódítsuk a trófeát."

fotó: MTI

Böde Dániel zárásként arról beszélt, hogy meddig tervezi folytatni a profi pályafutását.

,,Ha majd több kárt okozok, mint hasznot hozok, abbahagyom, vagy ha esetleg több sérülés jönne egymás után. Nem szeretnék nagyon előre tekinteni, mindig csak egy évre gondolkodom előre."

Böde Dániel előkelő helyet foglal el az NB1-es pályáralépések örökranglistáján, hiszen a 471 mérkőzésével a 6. helyen áll, amelyet a következő szezonban tovább gyarapíthat, ráadásul a Pakssal biztosan szerepelhet majd valamelyik európai kupasorozat selejtezőjében, de az még kérdéses, hogy Európa-Liga vagy Konferencia-Liga lesz ebből.