Kocsis Dominik duplázott, Dzsudzsák szabadrúgásgólt lőtt, a Cigánd pedig hármat vágott a DVSC-nek

A DVSC a harmadosztályban szereplő Cigándot fogadta Pallagon az első felkészülési mérkőzésén. A Cigánd újoncként remekül szerepelt tavaly, a játékosként a DVSC-ben szereplő Igor Bogdanovic vezette borsodiak a második helyen végeztek. A Cigánd egy hete a Nyíregyháza ellen már pályára lépett NB I-es ellenfél ellen, akkor 5-1-es vereséget szenvedtek.

A gólzáport Dzsudzsák Balázs nyitotta, aki az 5. percben remek szabadrúgásgólt ragasztott a cigándi kapuba, a találatról a vendégek Facebook-oldala is kitett egy videót.

kép: Cigánd SE

A 27. percben Kocsis Dominik használt ki egy ziccert, a fiatal támadó első gólját szerezte a DVSC-ben (2-0). A 41. percben ismét Kocsis került ziccerbe és ezúttal is eredményes volt (3-0), majd a hajdúságiak az új szerzemény, Szűcs Tamás találatával állították be a 4-0-s félidei állást.

kép: DVSC

A második félidőt sorcsere követte, majd a Cigánd Honchar jóvoltából megszerezte szépítő találatát (4-1). A DVSC erre egyből két góllal válaszolt, a fiatal Polozhij az 59. percben megrúgta az ötödiket (5-1), majd két perccel később Ojediran növelte az előnyt (6-1). Az utolsó fél óra a Cigándé volt, Igor Bogdanovic tanítványai kétszer is beköszöntek, előbb Bodan a 79. percben (6-2), majd Jónás a 86.-ban (6-3), így kialakult a végeredmény.

kép: DVSC

Debreceni VSC 6-3 Cigánd SE (Dzsudzsák 5', Kocsis 27', 41', Szűcs 44', Polozhij 59', Ojediran 61', ill.: Honchar 50', Bodan 79', Jónás 86')

DVSC: Pálfi – Szécsi, Lagator, Romanchuk, Ferenczi, Manrique, Kocsis, Vajda, Szűcs T., Domingues, Dzsudzsák. Csere: Engedi, Szuhodovszki, Hornyák, Nwachukwu, Senaga, Lénárt, Patai, Perpék, Polozhij, Kyziridis, Ojediran, Kócs-Washburn, Kohut. Vezetőedző: Srdjan Blagojevic.