Két kiállítás a DVTK-nál, négy találat a Vidinél – Fehérvár FC – Diósgyőri VTK 4-0 (2-0)

Fehérvár FC – Diósgyőri VTK 4-0 (2-0)

Székesfehérvár, Sóstói Stadion, 3111 néző. Játékvezető: BOGNÁR Tamás (SZALAI Balázs, SZÉCSÉNYI István).
Fehérvár: TÓTH Balázs – BESE Barnabás, CSONGVAI Áron, Nikola SERAFIMOV, GERGÉNYI Bence, SCHÖN Szabolcs – Tobias CHRISTENSEN, Deybi FLORES, KATONA Mátyás – SZABÓ Levente, Kenan KODRO. Vezetőedző: Bartosz GRZELAK. Vezetőedző: Bartosz GRZELAK
DVTK: Artem ODYNTSOV – GERA Dániel, SZATMÁRI Csaba, BÁRDOS Bence, Bitok STEPHEN – Vladislav KLIMOVICH, Alexander VALLEJO, Rudi POŽEG VANCAŠ – PERNAMBUCO, Bright EDOMWONYI, Elton ACOLATSE. Vezetőedző: KUZNYECOV Szergej.

Csere: GERA Dániel helyett FARKAS Dániel, Vladislav KLIMOVICH helyett HOLDAMPF Gergő és Bright EDOMWONYI helyett Argyris KAMPETSIS a 46., PERNAMBUCO helyett LUKÁCS Dániel és Elton ACOLATSE helyett JUREK Gábor a 67., SZABÓ Levente helyett Lirim KASTRATI a 78., SCHÖN Szabolcs helyett BERKI Marcell, GERGÉNYI Bence helyett SPANDLER Csaba és Kenan KODRO helyett Mamoudou KARAMOKO a 87. percben. 
Sárga lap: GERA Dániel a 16., SCHÖN Szabolcs és TÓTH Balázs a 32., SZATMÁRI Csaba a 45+7., FARKAS Dániel az 51., Elton ACOLATSE a 60., Argyris KAMPETSIS a 71. percben.
Piros lap: FARKAS Dániel a 69., SZATMÁRI Csaba a 86. percben. 
Gólszerző: Tobias CHRISTENSEN (1-0) a 42., Kenan KODRO (2-0) a 45+1., Lirim KASTRATI (3-0) a 82., Kenan KODRO (4-0)  a 84. percben.

Bartosz Grzelak: – Mindenekelőtt nagyon boldog vagyok a csapat mai teljesítményét látva. Múlt héten Debrecenben nem a legszebb arcunkat mutattuk, egyáltalán nem játszottunk jól. A heti felkészülés során igyekeztünk megtalálni a gyenge játék okát, és kijavítani a hibákat. Ez sikerült, a csapat elsősorban sokkal jobban és fegyelmezetten védekezett.
A félidőben 2-0-ra vezettünk, ami egyrészt örömteli, másrészt viszont kicsit veszélyes, mert azt az érzést keltheti a játékosokban, hogy biztonságban vannak. Illetve a hátrányban lévő csapat sokszor úgy jön ki a folytatásra, hogy mindent megtesz az egyenlítésért. Ez történt ma is, de végül 4-0-ra nyertünk.
Sok gólt szereztünk ebben az idényben, ezen a téren erősék vagyunk. A már említett fegyelmezett védekezés miatt tudtuk megőrizni a kapunkat a góltól, megértették a játékosok, hogy mindenki fontos láncszem a védekezésben, ami a csatárokkal indul, és a kapusig tart. A második félidőben több veszélyes beadása volt az ellenfélnek, nem igazán tetszett, amikor három támadó is érkezett a 16-oson belülre, de összességében jól védekeztünk.

Kuznyecov Szergej: – Nehéz értékelni az ilyen mérkőzéseket. A mutatott játék alapján az első félidő nem volt rossz. A piros lap előtt mi domináltunk, helyzeteket dolgoztunk ki, amit nem rúgtunk be. Az ellenfél mély védekezésből kontrázott, kétszer lőttek kapura, amiből két gólt szereztek. A piros lap viszont lezárta a mérkőzést.
A szünetben próbáltam elkerülni a kiállítást, azért cseréltem le Gera Dánielt. Sajnos Farkas Dániel beleszaladt két sárga lapba, így nem sikerült megvédeni a csapatot a piros laptól. A másik két cserével pedig próbáltam felrázni a csapatot.
Tudtuk, hogy a Fehérvár mélyen védekezik, és abból kontrázik. Mi is beállhatnánk a busszal a saját kapunk elé, és állva várnánk, hogy mikor lehet kontrázni, ez a legegyszerűbb játék. Azonban mi támadójátékot szeretnénk játszani, megbontani az ellenfél védelmét, ami sokkal nehezebb. Megvoltak a helyzeteink, de nem tudtuk megszerezni a vezetést, miközben az ellenfél megvalósította a meccstervét.

Forrás: http://dvtk.eu/ https://www.youtube.com/@M4Sport-Hivatalos