A csapatorvos megerősítette hogy Sallai Rolandnak legalább három hét kihagyással kell számolnia

Az SC Freiburg szombati közlése szerint „a következő hetekben” nem állhat a csapat rendelkezésére Sallai Roland, aki csütörtökön a labdarúgó Európa-liga topolyai mérkőzésén sérült meg. Édesapja, Sallai Tibor szerint három hét kihagyással lehet számolni.

07 October 2018, Baden-Wuerttemberg, Freiburg im Breisgau: 07 October 2018, Germany, Freiburg im Breisgau: Soccer: Bundesliga, SC Freiburg vs Bayer Leverkusen, 7th matchday in the Schwarzwaldstadion. Roland Sallai from Freiburg is lying on the grass after a foul. Photo: Patrick Seeger/dpa – IMPORTANT NOTICE: DFL an d DFB regulations prohibit any use of photographs as image sequences and/or quasi-video.

A magyar válogatott támadó kezdőként lépett pályára a vendégeknél Topolyán, de csak bő húsz percet játszott. Egy jobbról érkező szabadrúgásnál a hosszú oldalon a kapu mellé fejelt, majd túlfutott az alapvonalon és a bal combját fájlalta, azután pedig le is kellett cserélni.

Ő maga a német csapat 3-1-es győzelmével zárult találkozó után az M1 aktuális csatornának úgy nyilatkozott, reméli, hogy „nem túl súlyos” a sérülése.
„Elindultam sprintben és éreztem, hogy beszúrt az egyik lépésnél. Remélem, nem túl súlyos” – elevenítette fel a történteket.
Edzője, Christian Streich is izomsérülésről beszélt a mérkőzés utáni sajtótájékoztatón a csapatorvosra hivatkozva és négyhetes kihagyást prognosztizált. A klub szombaton a Facebook-oldalán közölte, hogy izomszakadás történt, és „a következő hetekben” nem léphet pályára Sallai.
Sallai Tibor az M1-nek azt mondta, hogy a sérülés „három hét kiesést jelent körülbelül, ami veszélyezteti a válogatott szereplést is”.
„A profi világban sajnos ez előfordul. Mondjuk, Roland már annyira megerősödött, hogy ezt tudja kezelni. Biztos vagyok benne, hogy azért kellemetlenül érintette ez a sérülés, mert jó formában volt, meg van” – mondta, hozzátéve: biztos benne, hogy lelkileg is kicsit zavarja a sérülés, mert szereti ezt a sportot és imád játszani.
A magyar válogatott – amely a G csoportban az élen áll az Európa-bajnoki selejtezőben – legközelebb november 16-án lép pályára a bolgárok ellen Szófiában, majd 19-én zárja a sorozatot itthon a montenegróiakkal szemben.

Forrás: http://www.mti.hu