Gólszerzők: A 36 esztendős Dzsudzsák Balázs és a 19 éves Gruber Zsombor – Puskás Akadémia FC – Debreceni VSC 1-1 (1-1)

A Puskás Akadémia házigazdaként 1-1-es döntetlent játszott a Debrecennel a labdarúgó OTP Bank Liga 11. fordulójának szombati játéknapján.

Fotó: https://dvsc.hu/


OTP Bank Liga, 11. forduló:
Puskás Akadémia FC – Debreceni VSC 1-1 (1-1)
Felcsút, v.: Pintér
    
Puskás Akadémia: Markek – Szolnoki, Golla, Stronati, Brandon – Corbu, Plsek (Levi, 85.), Favorov – Soisalo (Slagveer, 65.), Gruber (Colley, 65.), Nagy Zs. (Komáromi, 85.)

Debrecen: Megyeri – Kusnyír, Lagator, Romancsuk, Ferenczi – Loncar, Dzsudzsák, Ojediran – Vajda (Bévárdi, 66.), Bárány (Majdevac, 84.), Bódi (Oliveira, 66.)

Gólszerzők: Gruber (37.), illetve Dzsudzsák (15.)
Sárga lap: Szolnoki (75.)

Kifejezetten szórakoztató első félidőt láthatott a felcsúti Pancho Aréna közönsége, ugyanis mindkét gárda a támadófutballt részesítette előnyben, ezáltal pedig szinte felváltva veszélyben forogtak a kapuk. A szünetre döntetlennel vonulhattak a felek az öltözőbe, a vendégek a 36 esztendős Dzsudzsák Balázs révén kerültek előnybe, a hazaiak viszont a 19 éves Gruber Zsombor bombájával egyenlítettek.
A csapatok ezzel kissé mintha el is lőtték volna a puskaporukat, a második játékrészben közel sem alakult ki annyi lehetőség, Loncarnak volt egy jó lövése a 80. percben, de Markek szépen védett.
A játék képe a hajrában sem változott, maradt az igazságos döntetlen.

Hornyák Zsolt: Kicsit szomorú vagyok, ugyanis az első félidőben többet kellett volna kihozni a helyzeteinkből. Mindkét csapat jól játszott, a második félidőben a DVSC nem engedett minket ritmusba kerülni. Jó mérkőzés volt.

Srdjan Blagojevic: Nagyon érdekes mérkőzés volt. Két különböző stratégiát láthattunk, a mi támadásfelépítésünk került szembe a Puskás védekezésével és átmeneteivel. Az első félidőben – noha gólt szereztünk – a hazaiak sikeresebbek voltak a tervük megvalósításában, a második játékrészre változtattunk a felálláson, jobbak is lettünk, jobban tudtuk kontrollálni a mérkőzést. Jó volt a hozzáállásunk, a győzelemért küzdöttünk, de összességében nem vagyok elégedetlen.

Forrás: http://www.mti.hu https://dvsc.hu/