Húsvéti fordulóval tér vissza az NBI a válogatott szünetről: A 26. forduló beharangozója

A válogatott szünet után visszatér az NBI és immár megszakítás nélkül megy le a hátralévő 7 forduló a bajnokság zárásáig.

  • A Fehérvár nagy lépést tehet az EKL-selejtező felé Felcsúton
  • Kötelező győzelem vár a Debrecenre és a Ferencvárosra
  • Visszavágna a három vereségért a Paksnak az Újpest
  • Új edzőjével veretlen a DVTK, most Zalaegerszegre látogatnak
  • Ki-ki meccs a Hungária Körúton

Puskás Akadémia-Fehérvár FC (március 29., péntek: 20:00)

A felcsútiak a ferencvárosi döntetlen után 6 pontra kerültek a dobogótól, amelynek legalsó fokán pont a székesfehérváriak állnak. A Fehérvár 2020 márciusa óta nem tudott nyerni Felcsúton, a két csapat decemberi bajnokiját azonban 3-1 arányban meg tudta nyerni. Az augusztusi bajnokijukon a 90+5. percben mentett pontot Grzelak együttese. A Fehérvár a válogatottba meghívott játékosok nélkül (Tóth B., Serafimov, Gradisar, Pető) felkészülési meccset is tudott játszani a Gyirmót ellen az előző héten, így játékban maradtak a fehérváriak. A hazaiaknál Nagy Zsolt térhetett vissza klubjához a legnagyobb örömmel, miután gólt lőtt Koszovó ellen kedden. A felcsútiak vereség esetén nagyon távol kerülnének a nemzetközi kupaindulástól, míg a Fehérvár nagy lépést tehet az EKL-selejtező felé egy győzelemmel. Érdekesség, hogy 2018-ban szintén Húsvétkor találkoztak Felcsúton, akkor 0-0-ra végeztek.

Tipp: 2-2

kép: Eurosport

Kisvárda-Debrecen (március 30., szombat: 14:30)

Kisvárdán Révész Attila gyakorlatilag beletörődött a kiesésbe,de kérdés, hogy a játékosok is így vélekednek-e. A héten már az első távozója is megvolt a Kisvárdának, miután a horvát védő, Dominik Kovacic szerződést bontott a klubbal. A Kisvárda jelenleg 9 pontra van a bennmaradástól. A válogatott szünet alatt felkészülési meccset sem tudtak játszani, több játékosuknak válogatott kötelezettségei voltak (Petkovic, Camaj, Ilievski, Stefan). A DVSC az előző fordulóban 5-1-re ütötte ki a Zalaegerszeget, így remekül hangolt a folytatásra és az előző héten Mezőkövesden tudtak edzőmérkőzést játszani. A két csapat augusztusi meccse 4-1-es debreceni győzelmet hozott a Nagyerdei Stadionban, decemberben azonban egy viszonylag eseménytelen meccsen 0-0-t játszott a két csapat. A DVSC-nek kötelező a 3 pont, mivel az előtte és mögötte közvetlenül elhelyezkedő csapatok egymás ellen játszanak és akár 3 pontra kerülhet a dobogótól a hajdúsági gárda.

Tipp: 0-1

kép: DVSC

MTK-Kecskemét (március 30., 17:00)

Két középcsapat néz farkasszemet egymással a Hungária körúton. Az MTK 7 pontra a dobogótól, míg 15-re a kieséstől, a Kecskemét pedig 9 pontra a dobogótól és 13-ra a kieséstől. A két csapat számára így lehet, hogy még ennél a bajnokinál is fontosabb lesz a jövőhét, hiszen a két csapat érdekelt még a MOL Magyar Kupa negyeddöntőjében (az MTK Kisvárdára, a Kecskemét a Nyíregyházához látogat). Nem kizárt, hogy nem ez az utolsó ütközetük ebben a szezonban. Az MTK idén oda-vissza legyőzte eddig a KTE csapatát: augusztusban Hej Viktor átlövésével nyertek, míg decemberben Antonov duplázott és Horváth Krisztofer talált be a túloldalon. Érdekesség, hogy akkor mind a 3 gól büntetőből született. Az MTK a PMFC ellen tudott felkészülési meccset játszani a válogatott szünet alatt, ahol be is vetett több fiatalt Horváth Dávid és a 17 éves Kenesei Noel akkor góllal hálálta meg a bizalmat, míg a Kecskemétnél ezúttal nem volt edzőmeccs. Az MTK jelenleg 2 ponttal előzi meg a Kecskemétet, vendégsiker esetén a KTE előzhet, de az MTK egy győzelemmel akár a 4. helyre is odaérhet a forduló végére. Mindkét csapat formája rendkívül hektikus, így nehéz megjósolni, melyikük lehet az esélyesebb a találkozón. A Kecskemét a második legrosszabb csapat idegenben, ebben bízhatnak a hazaiak.

Tipp: 2-1

kép: Csakfoci

Zalaegerszeg-Diósgyőr (március 30. szombat 19:30)

Vladimir Radenkovic irányításával továbbra is veretlen a DVTK minden meccset figyelembe véve: 4 bajnoki, 1 kupa, 2 felkészülési mérkőzés. Az az egy kupameccs ráadásul pont a ZTE ellen volt, amelyet egy hónapja 4-2 arányban nyertek meg a miskolciak. A Zalaegerszeg 4 tétmeccs óta nyeretlen, viszont a vészharangokat továbbra sem kell még megkongatni Egerszegen, mivel a kiesés 9 pontra van a zalaiaktól. A legutóbbi bajnoki Debrecenben nem sikerült jól a Zalaegerszegnek és a védelem nem muzsikált jól a miskolci kupameccsen sem. A két csapat a válogatott szünet alatt nem maradt meccs és győzelem nélkül: a kék-fehérek Kozármislenyben nyertek 2-1-re, míg a DVTK a Kazincbarcikát győzte le 3-0 arányban. Formát tekintve a vendégek az esélyesebbek. Tipp: 2-4

kép: Nemzeti Sport

Paks-Újpest (március 31. vasárnap 15:30)

Húsvétvasárnap Pakson folytatódik az NBI, ahol a kisebb hullámvölgybe került hazaiak fogadják a 3 meccse veretlen lila-fehéreket. A Paks még annak ellenére is a legjobb csapat az NBI-ben hazai pályán, hogy az elmúlt 2 paksi meccsén 1 pontot szerzett. Az Újpest vendégként már bevette Miskolcot és Felcsútot, kérdés, hogy Mészöly Gézáék az örök rivális Ferencváros kihívója ellen mire mennek idegenben. Akárcsak a ZTE-DVTK esetében, úgy itt is már a 4. összecsapásuk ez a szezonban, hiszen februárban hosszabbítás után 2-1-re nyert a Paks a Megyeri úton és a bajnokságban szintén 2-1-es sikert aratott Újpesten, hazai pályán pedig 3-0-ra nyert, így törleszteni valója bizony van a fővárosiaknak a Pakssal szemben. Mindkét csapat rápihenhetett erre a találkozóra, hiszen nem volt felkészülési meccsük, azonban az Újpest egyik kulcsembere, Heinz Mörschel a dominikai válogatottban szerepelt még kedden Peruban, így a vasárnapi időpont még a legjobb lehet az ő szerepeltetésének szempontjából.

Tipp: 2-1

kép: Paksi FC

Mezőkövesd-Ferencváros (március 31. vasárnap 18:00)

A listavezető találkozik a sereghajtóval a forduló zárómeccsén. A Ferencváros többmeccses nyeretlenségi szériát zárt le a matyóföldiekkel szemben decemberben, amikor 2-0-ra nyerni tudtak Zachariassen és Marquinhos találataival, pár nappal előtte pedig 0-0-ra végeztek a Groupama Arénában. A Mezőkövesd helyzete sem rózsás, 9 pontra vannak a bennmaradástól és az edzőváltás sem hozott nagy áttörést, 5 meccsen 4 pontot hozott Milanovic regnálása eddig. A két csapat januárban felkészülési meccsen is összecsapott, akkor Loncar góljával nyert 1-0-ra a Ferencváros. A vasárnapi meccs esélyese a vendégcsapat, amely először botlott 2024-ben a bajnokságban 2 hete, most javítana.

Tipp: 0-2

kép: NSO