Horváth Krisztofer duplájával nyert a KTE – Kecskeméti TE – Diósgyőri VTK 2-1 (1-0)

2-1-es sikert könyvelhetett el a Kecskemét együttese a Diósgyőr ellen a labdarúgó OTP Bank Liga 19. fordulójának csütörtök esti zárómérkőzésén. A hazai pályán játszó KTE mindkét találatát a magyar válogatott 22 éves középpályása, Horváth Krisztofer szerezte.

fotó: Kecskeméti TE

I. félidő

A két közvetlen rivális összecsapása eléggé csendes volt az elsó negyedórában, majd megvillant Horváth Krisztofer. A 17. percben Banó-Szabó passzából indult meg a miskolci kapu felé, majd 16 méterről kilőtte a hosszú alsót. 1-0

Kettő perccel később kis híján érkezett a válasz a DVTK-tól. Pozeg Vancas a 16-oson belül, az alapvonal közeléből adott középre nagy erővel, Edomwonyit keresve, de végül Szabó Alex lábáról pattant a játékszer a saját kapuja felé, ám szerencséjére éppen az ott helyezkedő Varga kezébe.

A félidő végén még Pozeg Vancas előtt adódott egy lehetőség, amikor is egy Pernambucotól érkezett mélységi labdára csapott le a 29 éves szlovén támadó, de lövését óriási bravúrral védte Varga Bence.

fotó: Kecskeméti TE

II. félidő

A második játékrészben rákapcsolt a Diósgyőr, és ennek egyhamar meglett az eredménye. Előbb Gera kemény löketét, majd a télen szerződtetett Lund fejesét szedte ki bravúrral a bal alsóból Varga Bence. 

Az 59. percben már a KTE 28 éves kapusa is tehetetlen volt az egyre nagyobb miskolci nyomással szemben, Edomwonyi húzta meg a jobbszélt, majd laposan adott középre, a labdát pedig Varga kivetődve éppen Pozeg Vancas elé ütötte, akinek már csak az üres kapuba kellett passzolnia néhány lépésről. Az amúgy is aktívan játszó szlovén játékos ezt a gólt nagyon megérdemelte. 1-1

Nem sokkal később egy tüzijátékot követően jutott előnyhöz a DVTK: Popadiuc három blokkolt lövést követően talált közelről a kapuba, ám VAR-ozást követően kiderült, hogy a lövések előtti beadásnál Holdampf lesen tartózkodott, így a játékvezető nem adta meg a találatot.

Ami kimaradt az egyik oldalon, az bement a túloldalon: a 71. percben a korábbi miskolci játékos, Szűcs Kornél alapvonali centerezésére érkezett Horváth Krisztofer, aki 7-8 méterről lőtt az ifjú Bánhegyi kapujába. 2-1

A hajrában még Acolatse révén egyenlíthetett volna a Diósgyőr, de a csereként beállt játékos nagyon kevéssel tekert a jobb sarok mellé egy szabadrúgást jó 25 méterről. Viszont a KTE is lezárhatta volna az összecsapást a végén, de Horváth Krisztofer szabadrúgását Szabó Alex fejelte a felsőlécre.

Újabb gól már nem született a mérkőzésen, így maradt a 2-1 a Kecskemétnek, amelynek köszönhetően megelőzték a közvetlen riválisukat.


OTP Bank Liga NB1, 19. forduló

Kecskeméti TE – Diósgyőri VTK 2–1 (1–0)

KTE: Varga B. – Májer (Szűcs 46.), Szabó, Belényesi, Katona, Zeke (Leoni 66.) – Vágó, Zsótér (Derekas 85.) – Banó-Szabó (Meszhi 66.), Horváth – Lukács (Pálinkás 66.)

Vezetőedző: Szabó István

DVTK: Bánhegyi – Gera, Lund, Farkas, Stephen – Pernambuco (Jurek 68.), Holdampf, Vallejo, Popadiuc (Acolatse 75.) – Edomwonyi, Vancas (Kampetsis 85.)

Vezetőedző: Simon Miklós

Gólszerzők: Horváth (18., 71.), ill. Vancas (59.)


Győzelmének köszönhetően a Kecskemét fellépett a 7. helyre, míg a Diósgyőr visszacsúszott a 8. pozícióba.