Marco Rossi: ,,A papírforma nem mindig igazolódik be a pályán”

Tegnap este kisorsolták Párizsban a Nemzetek Ligája 2024/2025-ös szezonjának csoportbeosztásait. Ennek értelmében Magyarország válogatottja az A-ligában kapott helyet, ahol a második kalapból várhatta a sorsolást. Végül a korábbi Világ- és Európa-bajnok spanyol válogatott középpályás, Juan Mata az A3-as csoportba sorsolta a magyar válogatottat, ahol Hollandia, Németország és Bosznia Hercegovina lesz az ellenfelünk.

fotó: Getty Images

Marco Rossi, a magyar labdarúgó válogatott szövetségi kapitánya nem sokkal a sorsolást követően elmondta, hogy nehéz ellenfeleket kapott a csapat, de semmi sem lehetetlen.

„Hollandia és Németország a papírforma szerint jobb csapat nálunk, míg a bosnyákok ellen kiegyenlített erőviszonyokra számíthatunk. A papírforma azonban nem mindig igazolódik be a pályán, minden mérkőzésen születhet meglepetés – számunkra kellemes és kellemetlen is. Érdekes lesz újra összemérni az erőnket a németekkel, és a hollandok elleni összecsapásaink is izgalmasak lesznek. Az utóbbi három, de inkább öt év eredményei nagyszerűek voltak. A harmadik ligából eljutottunk az elsőig, ahol legutóbb Németországgal, Olaszországgal és Angliával játszottunk, és egy pontra voltunk a négyes döntőtől, szóval jól teljesítettünk. Ennek akkor örülhettünk, de ez már a múlt. Most már a jövőre kell koncentrálnunk, és a jövőt most a júniusban kezdődő Európa-bajnokság, utána pedig a Nemzetek Ligája jelenti. Természetesen nehéz ellenfeleket kaptunk, de hát az A ligában játszunk. Egyértelmű, hogy senki ellen nem mehetünk biztosra, miként az is jól látszik, hogy papíron Németország és Hollandia a csoport esélyesei.

fotó: MTI

Az első két fordulót szeptember 5. és 10. között rendezik, a következő kettőt október 10. és 15. között játsszák le, míg az utolsó két körre november 14. és 19. között kerül sor. Az A divízióban a négy csoportgyőztes a négy csoportmásodikkal találkozik a jövő márciusi, oda-visszavágós negyeddöntőben a négyes fináléba kerülésért. A harmadik helyezettek pedig osztályozót játszanak a másodosztályt jelentő B divízió csoportmásodikjaival, míg az élvonal negyedik, utolsó helyezettjei kiesnek.


A 2024–25-ös Nemzetek Ligája csoportbeosztása

A1 csoport: Horvátország, Portugália, Lengyelország, Skócia
A2 csoport: Olaszország, Belgium, Franciaország, Izrael 
A3 csoport: Hollandia, MAGYARORSZÁG, Németország, Bosznia-Hercegovina
A4 csoport: Spanyolország, Dánia, Svájc, Szerbia 

fotó: UEFA