Holender Filip Angyalföldre igazolt

A 16-szoros válogatott Holender Filip az élvonalban újonc Vasas labdarúgócsapatában folytatja pályafutását.

Fotó: Vasas FC

    Az angyalföldi klub pénteken honlapján közölte, hogy 2025. június 30-ig szóló szerződést írt alá a játékossal.
    Nagy Miklós sportigazgató kiemelte: Holender sokoldalú, válogatott képességű játékos, aki a támadósorban és a szélen több poszton is bevethető. Holender Filip hangsúlyozta: boldog, hogy három év után visszatérhet Magyarországra.
    „Természetesen a válogatott is fontos számomra, de egyelőre kizárólag a Vasasra szeretnék koncentrálni, minél többet játszani és bizonyítani” – mondta.
    Holender Filip – aki szerdán ünnepelte 28. születésnapját – szülővárosában, a szerb Radnicki Kragujevac csapatában nevelkedett, ahonnan 15 esztendősen került a Budapest Honvédhoz, amelyben tíz év alatt 159 élvonalbeli mérkőzésen lépett pályára. A 2016/17-es idényben bajnoki címet ünnepelt Kispesten, a 2018/19-es szezonban pedig 16 góllal holtversenyben az élen zárt egykori csapattársával, az olasz Davide Lanzafaméval.
    Holender kispesti időszakát követően megfordult a svájci Luganóban, legutóbb pedig patinás szerb klubban, a Partizan Beogradban szerepelt.
    A korábbi utánpótlás-válogatott játékos 2018 novemberében mutatkozott be a magyar válogatottban, legutóbb 2021 októberében, Anglia ellen ölthette magára a címeres mezt.

Forrás: MTI