A ZTE nyerte a bajnoki szezon első meccsét

OTP Bank Liga, 1. forduló:
Budapest Honvéd – ZTE FC 0-1 (0-0)
Bozsik Aréna, 4084 néző, v.: Bogár
Gólszerző: Ubochioma (47.)
Sárga lap: Bocskay (68.), Prenga (77.), Zsótér (88.), illetve Gergényi (57.), Kálnoki-Kis (68.), Bedi (89.)

Budapest Honvéd: Szappanos – Jónsson, Szabó (B. Traoré, 88.), Prenga, Lovric, Tamás – Mitrovic (Plakushchenko, 67.), Zsótér, Bocskay – Lukic (Kocsis, 74.), Ennin

ZTE FC: Demjén – Gergényi, Mocsi, Kálnoki-Kis, Bedi – Ubochioma, Sankovic, Tajti, Májer (Huszi, 57.) – Szalay (Mim, 64.), Németh (Manzinga, a szünetben)

Mindkét együttes kispadján új vezetőedző ült, a hazaiaknál a skót Tam Courts, a vendégeknél a korábban az FTC-nél dolgozó holland Ricardo Moniz debütált.
A találkozót a ZTE kezdte jobban, elsősorban Tajti révén veszélyeztetett, a középpályás egy szép távoli lövéssel a kapufát is eltalálta. A hazaiak a félidő közepén „érkeztek meg” a meccsbe, ekkor Lukic előtt adódott nagy lehetőség, de fejese célt tévesztett.
A fordulást követően gyorsan előnybe került a felkészülés során az olasz bajnok AC Milant is legyőző Zalaegerszeg, egy hatalmas bedobás után a lecsorgót Ubochioma bombázta a léc alá. A 65. percben Szappanos, a Honvéd kapusa óriási bravúrral tartotta meccsben csapatát.
A kispestiek hátrányban mindent megpróbáltak, a végén már négy csatárral rohamoztak, a ZTE védelme azonban hárította a próbálkozásokat.

Ricardo Moniz: Nagyon boldog vagyok, hiszen még a Fradinál eltötött időszakomból tudom, hogy milyen nehéz a Honvéd otthonában nyerni. A Milan elleni győzelmet követően kétszer olyan nehéz volt a mostani siker, ezért is készültünk erre a mérkőzésre úgy mint egy döntőre. Próbáltunk az elején nyomást helyezni a védőikre a csatárainkkal, de ez nem mindig sikerült. Az igazat megvalva egy 50-50 mérkőzés volt. A második félidőben a változtatásainkkal tudtunk még fizikálisan és sebességben is újítani és több lehetőséget is kialakítottunk. Fiatal csapatunk van és ma egy tradicionális, nagy múltú csapatot sikerült legyőznünk. 

Forrás: MTI https://www.ztefc.hu/