HIVATALOS: Tokmac Nguen Svédországba igazolt

Az elmúlt időszakban egyre inkább arról lehetett hallani, hogy az NB1-ben listavezető Ferencváros együtteséből távozik az 1x-es norvég válogatott támadó, Tokmac Nguen, méghozzá a svéd élvonalbeli Djurgarden együtteséhez. Nos, ez a transzfer a mai nap folyamán véghez is ment, hiszen a Fradi a hivatalos oldalán megerősítette az elmúlt időszak sajtóhíreit, mely szerint a 30 éves támadó Svédországba igazolt.

fotó: Getty Images

,,Tokmac Nguen távozik 34-szeres magyar bajnok férfi labdarúgócsapatunktól. Tokmac személyében nemcsak egy játékos, hanem a szurkolók egyik nagy kedvence is elhagyja együttesünket. Személyében egy igazi példaképet, egy csupaszív játékost, egy igazi harcost ismertünk meg. Folyamatos győzni akarásával, megannyi szép megmozdulásával, vereséget nem ismerő mentalitásával belopta magát a ferencvárosi drukkerek szívébe. Mindent köszönünk Toki, sok sikert kívánunk pályafutásod következő szakaszához!”áll a ferencvárosi klub üzenetében.

A Ferencváros sportigazgatója, Hajnal Tamás még januárban arról adott tájékoztatást, hogy Anderson Esiti és Owusu Kwabena mellett Tokmac játékára sem számítanak a jövőben, és hozzátették, hogy a távozásukról folyamatosan zajlanak az egyeztetések. Ennek köszönhetően már egy játékosnak megoldódott az ügye.

Az 1x-es norvég válogatott labdarúgó 2019 februárjában került az Ferencvároshoz, amelynél összesen 193 tétmérkőzésen lépett pályára, ezeken 47 gólt és 33 asszisztot jegyzett. Tokmac 5x-ös magyar bajnoknak mondhatja magát, valamint nyert egy Magyar Kupát is. A nemzetközi kupasorozatokban is megvetette a lábát, hiszen szerepelt 3x-szor az Európa-Liga csoportkörében, valamint 1x-szer a Bajnokok Ligája főtábláján is.

fotó: Ferencvárosi Torna Club

A svéd élvonalban szereplő Djurgarden IF együttese már be is mutatta Tokmac Nguent, aki a 20-as mezszámban fog szerepelni. A támadó másfél éves szerződést írt alá új csapatában, tehát 2025 nyaráig fogja erősíteni a svéd nagyágyút.

Az egyelőre nem lehet tudni, hogy Tokmacért milyen összeget fizetett a Djurgarden a Ferencvárosnak.