Botka Endre: ,,Ott akarok lenni az EB-n!”

Marco Rossi, a magyar labdarúgó válogatott szövetségi kapitánya a Ferencváros együtteséből Dibusz Dénest és Varga Barnabást hívta meg a nemzeti együttesbe a Törökország és Koszovó elleni barátságos mérkőzésekre. Botka Endre az elmúlt időszakban meghatározó tagja volt a Rossi-féle magyar válogatottnak, de most kimaradt a keretből.

fotó: MTI

A 29 éves jobbhátvédként és belső védőként is bevethető Botka Endre az üggyel kapcsolatban a Ferencváros hivatalos oldalának nyilatkozott, amelyben elmondta, hogy csalódott a döntés miatt, de a nyáron szeretne ott lenni az EB-n.

,,Nagyon elgondolkodtatott, hogy ezúttal nem kaptam meghívót a válogatott keretébe. Nem számítottam rá, hogy így lesz, de sajnos ezt a döntést el kellett fogadnom. Mindent bele fogok adni, hogy visszaverekedjem magam a nemzeti csapatba. Igyekszem minden téren fejlődni, jobb állapotba kerülni, hogy esélyem legyen újra bekerülni a válogatottba. Ott akarok lenni az EB-n! Minden erőmmel küzdeni fogok ezért. A pályafutásom során korábban többször kerültem már nehéz helyzetbe, amikor bizonyítanom kellett, hogy elég jó vagyok. Most is ez a helyzet, igyekszem visszanyerni Marco Rossi bizalmát.”

fotó: MTI

Botka Endre 2016 novemberében mutatkozott be a magyar válogatottban, méghozzá egy Svédország elleni barátságos mérkőzésen. Összesen 25x viselhette eddig a címeres mezt, ráaádásul 2021 őszen Andorra ellen megszerezte mindmáig egyetlen gólját a nemzeti csapatban.