Háromszor is egyenlített a Kecskemét – Kecskeméti TE – Kisvárda Master Good 3–3 (1–1)

Az OTP Bank Liga 11. fordulójának nyitómeccsén a Kisvárdát fogadta a Kecskeméti TE a Széktói Stadionban. A fordulatos mérkőzésen háromszor is előnybe kerültek a vendégek, ám Szabó István csapata egyszer sem adta fel, és mindig egyenlíteni tudott.

A mérkőzés elején hosszú percekig csak keresték egymáson a fogást a csapatok. Bő negyedórát kellett várni az első kapura lövésre, de abból rögtön gól született. A Kisvárda végezhetett el szabadrúgást a tizenhatos bal csücskénél, Asani tekerésébe Varga Bence kapus rosszul ért bele, így a vendégek szereztek vezetést (0–1). A 25. percben próbálkozott először a Kecskemét, ám Szuhodovszki szabadrúgása gyenge volt, majd Zeke távoli lövése is veszélytelenül vágódott fölé. A 34. minutumban Camaj kapásból tüzelt, azonban középre tartó kísérletét Varga könnyedén fogta. A 37. percben a kecskemétiek egyenlíteni tudtak. Zeke adott pazar labdát Banó-Szabónak, akit a kapu előterében Kravcsenko buktatott, és a jogosan megítélt büntetőt Nagy Krisztián értékesítette (1–1). A félidő hajrájában két ízben is átvehette volna a vezetést a KTE, viszont Tóth Barna szöglet utáni fejese centikkel mellé szállt, míg Katona Bálint tíz méterről érkező bombáját Hindrich ütötte ki bravúrral.   

Jól kezdte a második játékrészt a Kisvárda, a remekül futballozó Camaj a 47. percben betalált a kapuba, ám les miatt érvénytelenítették a találatot, viszont hat perccel később már nem szólt közbe a játékvezető. A csatár remek beadást kapott, jól vette át a labdát és bevágta a rövid felsőbe a vendégek második gólját (1–2). Katona Bálint egy perccel később azonnal egalizálhatott volna, ám egy szöglet utáni lecsorgót mellé belsőzött. Ami itt nem jött össze, az az 59. percben már igen, kísértetiesen hasonló helyzetből ezúttal pontosan célzott Katona (2–2). A lüktető játék a folytatásban is jellemezte a meccset, és bár a KTE birtokolta többet a labdát, a következő gól ismét a Kisvárdáé volt. Szuhodovszki passzolt rossz helyre a saját térfelén, a várdaiak gyors kontrát vezettek, amely végén Ötvös nem rontotta el tiszta ziccerét (2–3). Az utolsó szó azonban a Kecskemété volt, a két cserecsatár játszott össze, Szabó Levente beadását Djuranovics váltotta gólra az ötös bal sarkáról, megszerezve ezzel első gólját lila-fehérben (3–3).

Kecskeméti TE – Kisvárda Master Good 3–3 (1–1)

Kecskemét, 2108 néző, Vezette: Káprály Mihály (Horváth Zoltán, Medovarszki János)

KTE: Varga B. – Nagy K. (Sági 84.), Szabó A., Belényesi, Szalai G., Zeke – Vágó, Szuhodovszki (Djuranovics 84.), Katona B. – Banó-Szabó (Rijáskó 94.), Tóth B. (Szabó L. 66.). Vezetőedző: Szabó István

Kisvárda: Hindrich – Hej, Kovacic, Kravcsenko, Matheus – Asani (Vida 71.), Melnyik (Ötvös 71.), Karabelyov (Vranjanin 91.), Makowski – Mesanovic (Ilievszki 91.), Camaj (Navrátil 77.). Vezetőedző: Török László

Gól: Nagy K. (37. – büntetőből), Katona B. (57.), Djuranovics (87.) ill. Varga B. (17. – öngól), Camaj (52.), Ötvös (81.)

Sárga lapok: Zeke (22.)

Szabó István, a Kecskeméti TE vezetőedzője: – A bemelegítést nem szoktam nézni. Most sem tettem, de azt a visszajelzést kaptam a kollégáimtól, hogy élesek vagyunk, viszont az első 20-25 percben nem ezt láttam. Tanácstalanul kezdtünk, nagy területeket adtunk a Kisvárdának, amely van annyira jó csapat, hogy ezt ki is használta. Az első gólt technikai hiba után kaptuk, kapusunk eddig kiváló teljesítményt nyújtott, ez benne van a játékban. Örülök, hogy jól reagáltunk erre, és még a szünet előtt egyenlíteni tudtunk. A félidőben megbeszéltük, hogy több párharcot kell nyernünk, főleg a széleken kell jobban bontanunk és fentebb kell játszanunk. Ezt megvalósítottuk a folytatásban. Nem örülök a három bekapott gólnak, de annak már igen, hogy mindig felálltunk. Hihetetlen mentális erőről adtunk megint tanúbizonyságot. 11 forduló után 20 ponttal állunk, és a Fradi, Újpest, Kisvárda meccsekből 7 ponttal jöttünk ki. Azt gondolom ez nagyszerű teljesítmény. Kiváló a kémia a csapat, az edző és a közönség között, a szurkolóinkra a mai napon is szükségünk volt és köszönjük nekik a támogatást!  

Török László, a Kisvárda vezetőedzője: – Mind a két csapat megmutatta, hogy mi az erőssége. A Kecskemét végig azzal a harcossággal játszott, amely eddig az egész szezonban jellemezte. Ami minket illet, voltak biztató jelek az átmeneteinkben, a támadójátékunkban. Ha az utolsó passzainknál koncentráltabbak vagyunk, akkor jobb eredményt is elérhettünk volna. Mind a két félnek voltak gyengébb periódusai a találkozón, szerencsére pont egy rosszabb széria után tudtuk meglőni a harmadik gólunkat, ám ez sem volt elég. Gratulálni kell a Kecskemétnek, hiszen háromszor is egyenlíteni tudott, viszont nagyon fájó, hogy hiába vezettünk háromszor is, nem tudjuk hazavinni a három pontot.

Szerző: KTE/kecskemetite.hu