Gálázott az Újpest a Megyeri úton – Újpest FC – Diósgyőri VTK 7-0 (4-0)

Az Újpest együttese a bennmaradás bebiztosításának céljából lépett pályára a Diósgyőr ellen a labdarúgó OTP Bank Liga NB1 31. fordulójában. A miskolciaknak már nem volt tétje a mérkőzésnek, mivel ők már korábban bebiztosították a jövő évi NB1-es tagságukat.

fotó: DVTK

Az újpestiek alaposan bekezdtek a mérkőzésen, és rögtön sikerült is gólt szerezniük: a 7. percben Huszti András bedobása után Csoboth Kevin és Ambrose volt a labda útja, majd Radosevic bólintott a bal sarokba. (1-0)

fotó: Nemzeti Sport

Három perccel később Tajti Mátyás hosszú oldalra rúgott szabadrúgását követően Keita fejelte ívesen vissza a labdát a jobb sarokba. (2-0)

A 29. percben Tajti szögletét követően Edomwonyi kezére pattant a labda, és egy kis VAR vizsgálatot követően Káprály Mihály játékvezető 11-est ítélt. A büntetőt Mörschel végezhette el, aki a bal sarokba lőtte a labdát. (3-0)

fotó: Nemzeti Sport

A Diósgyőr előtt csak kisebb lehetőségek adódtak, de egyikből sem tudtak komolyabb veszélyt kialakítani.

A szünet előtt nem sokkal Radosevic duplázhatott volna, viszont az elég jól eltekert lövése egy kicsivel fölé ment.

A félidő végén jött az újabb újpesti gól: egy kifejelt labdát követően Tajti lőtt 30 méterről kapufát, majd Bokros eladta Ljujicnak, aki a 16-os sarkáról óriási gólt lőtt a hosszú felsőbe. (4-0)

Az Újpest gyakorlatilag egy félidő alatt lerendezte a Diósgyőrt, de még hátra volt ekkor egy második félidő is.

fotó: Nemzeti Sport

A diósgyőri szurkolók nem bírták nézni, ahogy csapatuk ilyen gyengén futballozik, így a félidőben leszedték a különféle molinókat, és távoztak a Megyeri úti Stadionból, így a második félidőre nem túl sok miskolci szimpatizáns maradt a vendégszektorban.

Az első komolyabb lehetőséget már nem láthatták, amikor is az 56. percben Pernambuco vette célba a bal alsót, de Molnár Zsombor védeni tudta a próbálkozást.

Az 59. percben már öt góllal ment az Újpest: egy kontra végén Csoboth Kevin tekert laposan és szépen a bal kapufa segítségével a kapuba. (5-0)

Kettő perccel később megint csak Csoboth volt eredményes, ekkor 22-23 méterről lőtte ki jobbal a jobb alsót. (6-0)

fotó: Nemzeti Sport

Itt még nem volt vége az újpesti örömfocinak: a 71. percben Mörschel 16 méteres lövését még kiütötte Danilovic, a labda viszont Ambrose elé került, aki fejjel megszerezte a lila-fehér csapat hetedik gólját. (7-0)

A találkozó végén még Pernambuco szépíthetett volna, de Molnár megint csak kifogott rajta.

Az Újpestnek gyakorlatilag minden összejött ezen a mérkőzésen, ráadásul egy brutális, hétgólos zakóval küldték haza a Diósgyőrt.


OTP Bank Liga NB1, 31. forduló

Újpest FC - Diósgyőri VTK 7-0 (4-0)

Budapest, Megyeri úti Stadion, 5833 néző

Vezette: Káprály Mihály (Szalai Balázs, Becséri Gergely)

Újpest: Banai (Molnár Zs., 46.) - Huszti (Kovács D., 69.), Keita, Kobouri, Geiger (Mucsányi, 80.) - Tajti (Pauljevic, 46.), Mörschel, Radosevic - Ljujic, Ambrose, Csoboth

Vezetőedző: Mészöly Géza

DVTK: Danilovic - Farkas (Szatmári, 63.), Lund, Baco, Bokros - Bényei (Vallejo, 46.), Holdampf, Klimovich, Pozeg Vancas (Jurek, 63.) - Szabó L. (Fekete, 46.), Edomwonyi (Pernambuco, 46.)

Vezetőedző: Vladimir Radenkovic

Gólszerzők: Radosevic (6. perc), Keita (10. perc), Mörschel (30. perc - 11-esből), Ljujic (45. perc), Csoboth (59. perc és 61. perc), Ambrose (72. perc)


Ezzel a győzelemmel az Újpest matematikailag is bebiztosította a bentmaradását az NB1-ben, így a Kisvárda lett a másik kieső az élvonalból. A DVTK maradt a tabella 8. helyén.