A Puskás küldte az NB2-be a Kisvárdát – Puskás Akadémia FC – Kisvárda FC 4-2 (2-1)

Puskás Akadémia – Kisvárda mérkőzést is rendeztek szombat délután a labdarúgó OTP Bank Liga NB1 31. fordulójában. A két csapatnak eltérőek voltak a céljai a találkozót megelőzően, hiszen a felcsútiak a nemzetközi kupaindulást érő 4. helyre pályáznak továbbra is, míg a szabolcsiak a bentmaradást szeretnék kiharcolni a szezon végén.

fotó: Kisvárda FC

A tét tudatában azonnal egymásnak feszültek a felek, és az első lehetőségre sem kellett sokat várni. A 3. percben egy nagy bedobást követően Matic fejelt kapura, ám Pécsi Ármin hárította a próbálkozást, majd a kipattanót Stefan sarkalta kapura, de azt is védeni tudta a felcsútiak ifjú hálóőre. Pár percre rá megint csak Matic volt a főszereplő, ekkor a bal alsót vette célba a középpályás, majd a földre lefejelt kísérletét ütötte ki bravúrral Pécsi.

A 11. percben jött az első komolyabb Puskás lehetőség is, Komáromi György lövését védte lábbal Kovács Marcell, majd Corbu Marius passzolt Plsekhez, aki 8 méterről vette célba a bal sarkot, ám millimétereket tévedett. Egy perccel később Szolnoki Roland beadására Nagy Zsolt érkezett, aki bevetődve tudott lőni, ám ő is célt tévesztett. A túloldalon Camaj adott középre Mesanovicnak, aki lefejelte a labdát az érkező Melnyiknek, és a kisvárdai középpályás dropból fölé lőtt.

A 30. percben vezetést szerzett a Puskás: Plsek ugratta ki remekül Puljicot, aki a kapus fölött emelt egy szép mozdulattal a kapuba. A 30 éves horvát támadónak ez volt a 4. gólja a szezonban. (1-0)

Nyolc perccel később jött a második felcsúti gól is, ekkor Komáromi beadására érkezett nagy lendülettel Nagy Zsolt, aki kapásból, nagy erővel a rövidbe vágta a labdát. (2-0)

fotó: Nemzeti Sport

Közel jártak a harmadik gólhoz is a hazaiak, de Komáromi beadása után Puljic közeli lövését óriási bravúrral védte Kovács. Ezután Camaj a 16-os széléről vette célba a kaput, ám a léc alá tartó labdát nagy bravúrral tolta ki Pécsi.

A félidő végéhez közeledve sikerült szépítenie a Kisvárdának: Körmendi Kevin balról érkező beadását Navratil rúgta 7 méterről a jobb felsőbe. (2-1)

Egy jó kis első félidő végén 2-1-es Puskás vezetéssel vonultak pihenőre a csapatok.

A második félidőt úgy folytatták a csapatok, ahogy az első abbamaradt. Rögtön az 50. percben újabb gólt szerzett a Puskás: a jobb oldalon érkező Puljic szépen adott középre, és az üresen lévő Nagy Zsolt megint csak kapásból lőtt a várdaiak kapujába. (3-1)

fotó: Nemzeti Sport

A 65. percben tovább nőtt a különbség a két csapat között: Puljic labdájával Komáromi György lépett ki, majd a szélső remek mozdulattal a kapuba pörgette a labdát. (4-1)

fotó: Nemzeti Sport

Pár perccel később Spasic előtt adódott egy szépítési lehetőség, ám 17 méteres, ígéretes lövését szögletre tolta Pécsi. A másik oldalon Puljic is közel járt a duplához, 24 méteres szabadrúgása kevéssel ment a jobb kapufa mellé.

A 84. percben Ilievski első próbálkozását még blokkolták a védők, majd a lecsorgót már jobban találta el, de azt magabiztosan ölelte magához Pécsi.

A 91. percben jött is a szabolcsiaktól egy gól, ekkor Ilievski lövését még védeni tudta Pécsi, majd a kipattanót a csereként beállt Ésik Ákos lőtte a kapuba. Az első élvonalbeli meccsén pályára lépő 18 éves támadónak ez volt az első gólja. (4-2)

Az újabb gól után már nem történt semmi extra, így a Puskás 4-2-re legyőzte a Kisvárdát.


OTP Bank Liga NB1, 31. forduló

Puskás Akadémia FC - Kisvárda Master Good FC 4-2 (2-1)

Felcsút, Pancho Aréna

Vezette: Derdák Marcell (Csatári Tibor, Belicza Bence Péter)

Puskás: Pécsi - Maceiras, Golla, Stronati, Brandon - Szolnoki (Batik, 82.), Plsek (Favorov, 79.) - Komáromi (Colley, 79.), Corbu (Vékony, 88.), Nagy Zs. - Puljic (Bévárdi, 88.)

Vezetőedző: Hornyák Zsolt

Kisvárda: Kovács M. - Stefan (Cipetic, 46.), Lippai, Jovicic, Körmendi - Melnyk, Matic - Navrátil (Ésik, 82.), Makowski (Ötvös, 59.), Camaj (Ilievski, 68.) - Mesanovic (Spasic, 59.)

Vezetőedző: Feczkó Tamás

Gólszerzők: Puljic (30. perc), Nagy Zs. (38. perc és 50. perc), Komáromi (65. perc) illetve Navratil (43. perc), Ésik (90+1. perc)


A Puskás ennek a sikernek köszönhetően stabilizálta magát a tabella 4. helyén, míg a Kisvárda helyzete egyre reménytelenebb lett. Mint később kiderült, ez a vereség és az Újpest győzelme is kellett ahhoz, hogy a szabolcsiak hat évet követően búcsúzzanak az NB1-től.

fotó: Nemzeti Sport