Szinte egy teljes meccset emberhátrányban játszva sem kapott ki a Paks – Kecskeméti TE – Paksi FC 0-0

Kecskemét – Paks találkozót rendeztek vasárnap délután a labdarúgó OTP Bank Liga NB1 31. fordulójában. A vendég együttesnek nagyon kellett volna a három pont, hiszen még harcban vannak az ezüstéremért, míg a KTE-nek már tét nélküli volt a meccs.

fotó: Nemzeti Sport

A találkozó elején emberhátrányba került a Paks együttese, miután Haraszti Zsolt csúnyán csúszott oda a felezőnél Vágó Leventének, és Rúsz Márton játékvezető habozás nélkül felmutatta a piros lapot.

A Kecskemét előtt óriási lehetőség adódott, hogy emberelőnyben megnyerje a mérkőzést, de Szabó István együttese nem tudott túl sok helyzetet kialakítani, de ez igaz volt Bognár György legénységére is.

A leginkább Lukács Dánielre kihegyezett hazai akciók rendre elhaltak a szervezett paksi védekezésen, a Bognár-csapat pedig nyilván a védekezésre koncentrált inkább, így nem sok helyzetet jegyezhettünk fel a szünet előtt a nem túl magas színvonalú találkozón.

A félidőben 0-0-t mutatott az eredményjelző.

fotó: Nemzeti Sport

Egészen a 61. percig kellett várni az első komolyabb lehetőségre, ekkor Horváth Krisztofer passzolt Nikitscher Tamásnak, aki jó 19-20 méterről lőtt laposan a kapu mellé.

A 73. percben Horváth Krisztofer próbálkozhatott 14 méterről, de a magyar válogatott játékos nem találta el a kaput. Pár perccel később Zsótér Donát szögletből veszélyeztetett, a kapura tekert labdáját azonban Szappanos Péter kiütötte a léc alól.

A végén nagyon nyomott a Kecskemét, de előbb Vas Gábor mentett egy nagyot az utolsó pillanatban Belényesi Csaba elől, majd Patrick Iyinbor tévesztett célt fejjel.

Egy eléggé unalmas és kevés helyzetet hozó találkozón gól nélküli döntetlent játszott egymással a Kecskemét és a Paks.


OTP Bank Liga NB1, 31. forduló

Kecskeméti TE - Paksi FC 0-0

Kecskemét, Szektói Stadion, 2452 néző

Vezette: Rúsz Márton (Tóth II. Vencel, Becséri Gergely)

KTE: Varga - Szabó, Belényesi, Iyinbor - Májer (Nagy O., 61.), Helmich (Pálinkás, 46.), Vágó (Zsótér, 61.), Banó-Szabó (Szendrei, 87.), Zeke - Lukács (Nikitscher, 46.), Horváth K.

Vezetőedző: Szabó István

Paks: Szappanos - Kinyik, Silye (Mezei, 90.), Szabó J. - Vas, Vécsei, Papp, Kovács - Könyves (Böde, 68.), Hahn (Balogh B., 37.), Haraszti

Vezetőedző: Bognár György


A Kecskemét együttese maradt a tabella 9. helyén, míg a Paks egy ponttal megelőzte a Fehérvár FC-t, így továbbra is 2. helyen áll.