Enyhítette Mészöly Géza büntetését az MLSZ

Mint arról korábban beszámoltunk, hogy a Magyar Labdarúgó Szövetség Fegyelmi Bizottsága 1+2 hónapos eltiltással sújtotta az NB1-ben szereplő Újpest FC vezetőedzőjét, Mészöly Gézát. Az 57 éves szakember a saját játékosára tett rasszista megjegyzés miatt kapott ekkora büntetést a FEB-től.

fotó: MTI

A döntés ellen fellebbezett az Újpest FC is, de nagyon sokáig úgy tűnt, hogy a döntés véglegesnek tekinthető. Csányi Sándor, a Magyar Labdarúgó Szövetség elnöke szerint ez volt a legalsó fokú büntetés, amit a szövetség kiszabhatott Mészöly Gézára.

,,Én is erősnek éreztem Mészöly Géza eltiltását, de az az igazság, hogy ez volt a legenyhébb adható szankció. Az UEFA-szabályzatokkal összhangban kialakított magyar fegyelmi szabályzat alapján a legkisebb büntetés, amelyet rasszista megnyilvánulás esetén a testület kiszabhatott, a három hónapra szóló eltiltás. Ebből egy hónapot kell most letöltenie, két hónapot pedig felfüggesztett a bizottság. A döntés nem végleges, hiszen a fellebbezés után még hátravan a másodfok. Ugyanakkor a szabályaink szerint nem lehet például írásbeli figyelmeztetést vagy kisebb pénzbüntetést adni, amivel talán kevesebben vitatkoznának.”

Most újabb döntés született az ügyben, amelyben az MLSZ Fegyelmi Bizottsága enyhítette Mészöly Géza büntetését 2+3 mérkőzésre, valamint egy 500 ezer forintos bírságra. A szakember már letöltötte a két mérkőzést, míg a maradék három találkozó felfüggesztve marad továbbra is.

Ez lényegében azt jelenti, hogy ma este visszatérhet a lila-fehérek kispadjára Mészöly Géza, méghozzá a Puskás Akadémia elleni bajnoki mérkőzésen, de, ha a jövőben hasonló rasszista megnyilvánulása lesz a szakembernek, akkor az MLSZ vélhetően keményebben fog fellépni ellene.

fotó: Újpest FC