EKL: Továbbjutás esetén ezek az együttesek várnak a magyar csapatokra a 3. fordulóban

Az Európai Labdarúgó Szövetség (UEFA) a mai nap folyamán megtartotta a Konferencia-Liga selejtező harmadik fordulójának a sorsolását. A sorsolást szokás szerint a svájci Nyon városában rendezték.

The third qualifying round draw will take place on Monday 24 July

fotó: http://uefa.com

Összesen négy magyar csapatért lehetett izgulni a sorsolás pillanatában.

A Ferencváros a csúfos BL búcsú után a Konferencia-Ligában próbál vígaszt találni azzal, hogy megpróbál bejutni a sorozat csoportkörébe. Az első lépést majd az ír Shamrock Rovers ellen teheti meg a fővárosi zöld-fehér csapat. Továbbjutás esetén a Fradira a máltai vagy georgiai bajnok vár a következő fordulóban. A Ferencváros idegenben kezdené a párharcot.

A Kecskemét a lett Riga FC ellen játszhatja a klub történetének második nemzetközi párharcát. Továbbjutás esetén holland vagy svéd rivális vár Szabó István együttesére a 3. fordulóban.

A DVSC néhány évnyi szünet után tér vissza Európába és szeretne jól szereplni. Az örmény Alashkert lesz az ellenfele Dzsudzsák Balázséknak. Ha sikerülne túljutni örmény riválisán a Lokinak, akkor az osztrák Rapid Wien várna Srdan Blagojevic tanítványaira.

A ZTE 13 év után játszhat nemzetközi kupamérkőzést, ahol a horvát Osijek (Eszék) lesz az ellenfele. Továbbjutás esetén román vagy török csapat vár a zalaiakra.

Competition to be renamed

fotó: http://uefa.com

A második forduló hivatalos játéknapjai 2023. július 27-e és 2023. augusztus 3-a, míg a harmadik forduló hivatalos játéknapjai 2023. augusztus 10-e és 2023. augusztus 17-e.

Hamrun Spartans FC (máltai) / FC Dinamo Tbilisi (grúz) vs Ferencvárosi TC / Shamrock Rovers FC (ír)

FC Twente (holland) / Hammarby Fotboll (svéd) vs Kecskeméti TE / Riga FC (lett)

SK Rapid Wien (osztrák) vs Alashkert FC (örmény) / Debreceni VSC

CFR 1907 Cluj (román) / Adana Demirspor (török) vs NK Osijek (horvát) / ZTE FC